ועדת הכספים של הכנסת דנה היום בפרק בחוק ההסדרים העוסק במיסוי חברות, לרבות חברות הארנק. בדיון הוצגו עיקרי התיקון הכולל 3 חלקים מרכזיים המטפלים בתופעת ניצול לרעה של מיסוי תאגידי, כפי שהוסכמו לאחר דיונים ממושכים שנערכו עם הלשכות המקצועיות (לשכת רואי חשבון, לשכת עורכי הדין ולשכת יועצי המס). יו"ר הועדה, ח"כ משה גפני, וחברי הוועדה ברכו על ההסכמות. ההצבעה על הפרק תערך יחד עם אישור חוק ההסדרים.
על פי סעיפי הצעת החוק שאושרו, הגברים המתגייסים לשירות חובה החל מחודש יולי 2020 ישרתו 30 חודשים בשירות חובה, במקום 32 חודשים הנהוגים כיום. ההצבעה על הסעיפים התקיימה לאחר שהצעתו של ח"כ עפר שלח (יש עתיד) לפיצול הסעיפים מחוק ההסדרים נדחתה ברוב קולות. ח"כ שלח: "זהו חוק שאין לו שום קשר לחוק ההסדרים.
בשורה לצרכנים: ועדת הכלכלה אישרה את הרפורמה שתקל על החלפת ספקי גז ביתי ותגביר תחרות; היו"ר כבל: מהפכה לטובת הצרכנים – החגיגה של חברות הגז הגדולות נגמרה. בשורה נוספת שהתווספה להצעה ביוזמת היו"ר כבל – שקיפות בחשבוניות הגז: החל מאפריל 2017 חברות הגז יחויבו לפרט את המחיר לכל קוב גז. ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, אישרה היום, בתום סדרה של ישיבות מרתוניות, את הרפורמה שנועדה להגביר תחרות בתחום הגז הביתי, מתוך הצעת חוק התוכנית הכלכלית ל-2017-2018 ("חוק ההסדרים").
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל, המשיכה היום לדון בפרק התקשורת מתוך הצעת חוק התוכנית הכלכלית ל-2017-2018 ("חוק ההסדרים"), ועסקה בסעיפים הנוגעים להגברת התחרות בענף הטלוויזיה הרב ערוצית והפרטת מערך "עידן פלוס". יו"ר הקואליציה ביטן: אם לא יהיו הסכמות בין משרדי האוצר והתקשורת נתעקש לא לחוקק את זה; יו"ר הוועדה ח"כ כבל: היו"ר כבל הבהיר כי הרפורמה חייבת לעבור, שכן חייבים תחרות שתוריד מחירים, לצד שמירה על היצירה והעלאת רמת הפקות המקור. ח"כ פרי: יש לי יותר מתחושה שמשרד התקשורת לא כל כך איתנו; ח"כ נחמיאס ורבין: בדיון על רפורמה כזו היה ראוי שגם מנכ"ל משרד התקשורת ישתתף, אבל מהישיבה על התאגיד הוא לא מגיע לוועדה; ראש אגף תקציבים: זאת אחת הרפורמות הכי משמעותיות והיא נעשתה יחד עם משרד התקשורת; סמנכ"ל הפיקוח של משרד התקשורת: כמו בכל משפחה טובה לפעמים יש חילוקי דעות.
ביום ראשון, 20.3.16, תדון ועדת השרים לחקיקה בהצעת החוק המיועדת לקבוע הליכים ראויים למדיניות ההפרטה בישראל. יוזמי ההצעה הם ח"כ יצחק הרצוג - יו"ר האופוזיציה, וח"כ משה גפני - יו"ר ועדת הכספים וחבר הקואליציה. ההצעה מציעה דרכים ליישוב המחלוקת בין תומכי ההפרטה ומתנגדיה, כדי לגבש הסכמות על עקרונות, גבולות ודרכי קבלת החלטות. היא נועדה להסדיר את המדיניות הממשלתית, לאחר עשורים של דיון ציבורי בעד ונגד, הכולל עתירות, הפגנות, חקיקה חפוזה בחוק ההסדרים ומחטפים נוספים. הפרטות רבות נעשו ללא שיקול דעת, ופגעו בסופו של דבר במשילות ובאמון הציבור
חוק ההסדרים, הנלווה לתקציב המדינה לשנים 2015-2016 מנופח ביחס לשנים קודמות, וכולל מספר גדול יותר של מחטפים אנטי-דמוקרטיים שבהם הממשלה מכניסה לחוק רפורמות שאינן רלוונטיות למטרת החוק – איזון תקציב המדינה. הרפורמות מוטמנות בחוק במקום להעביר אותן במסלול חקיקה רגיל. כך עולה מבדיקת מחלקת המחקר של המשמר החברתי – ארגון הפועל בכנסת למען חקיקה חברתית ושוויונית.
בתנועת "ב זה אוהל" לצדק חברתי, קיבלו הערב בסיפוק את הודעתו של ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, על השינויים במערכת החינוך. "מראשית המחאה זעקנו, שהזכות של כל אזרח ואזרחית לחינוך חינם מגיל 3 היא זכות בסיסית שצריכה להיות מוענקת לכל אזרח מתוקף היותו אזרח במדינת ישראל, ואכן אף קיימת בספר החוקים של מדינת ישראל כבר משנה 84' שנמנעה מאזרחי מדינת ישראל בגלל חוק ההסדרים הדרקוני" אומרים בתנועה, שהוקמה ע"י מנהיגי מחאת האוהלים
אחת ממסקנות הדגל של דו"ח טרכטנברג הייתה יישום חוק חינוך חינם לגילאי 3-4. חוק בנושא קיבל את אישור הכנסת כבר לפני 27 שנים, אך נדחה מאז בחוק ההסדרים שנה אחר שנה
השר בוז'י הרצוג הערב באירוע השקת ספרו "תוכנית עבודה - מתכון לרווחה כלכלית" : "ההיסטריה משפיעה על קבלת ההחלטות במדינת ישראל. מתעוררים רק כשיש אסונות. העלאת מחירי המים היא חזירות לשמה. החרדים הם האתגר הבא של הכלכלה הישראלית"
בדיון סוער שנערך היום (יום א') בועדת הכספים במסגרת דיוני חוק ההסדרים שעסק בתיקון חוק המו"פ, נדחו ההצבעות בשנית בשל אי הגעה להסכמות בין משרד האוצר לח"כ רוברט אילטוב, יו"ר השדולה לקידום תעשיית ההייטק בכנסת