על קצה המזלג, הרעיון מאחורי יצירת החיסונים: הוכח כי בחלק מסוגי הסרטן מערכת החיסון שלנו "יוצאת מאיפוס" וע"י כך נפגעת יכולתה להתמודד עם הסרטן. אחד המרכיבים במערכת החיסון הינם שנפגעים הוא זה של אוכלוסיית התאים הדנדריטים, שהם מעין "גששים" שמציגים לתאים "הלוחמים", תאי ה T בגופנו, את תאי הסרטן. כאשר התאים הדנדריטים נפגעים, אין מי שיפעיל את תאי ה T להלחם, ותאי הסרטן משגשגים. המדע גילה כי ניתן לגדל תאים דנדריטים מחוץ לגוף, במעבדה. במחקר הנוכחי , המשותף להארווארד ולרמב"ם, הולכים החוקרים צעד אחד קדימה: מפיקים מדמו של חולה תאי דם לבנים, מגדלים אותם במעבדה לתאים דנדריטים בשלים, ומפגישים את התאים הללו (באמצעות הדבקה מכאנית) עם תאי סרטן שהופקו מהמטופל. באופן זה יוצרים "תא מאוחה" המורכב למעשה מתא דנדריטי בשל ומתפקד ותא סרטני. האיחוי הזה מאפשר "להציג" את התא הסרטני בפני תאי ה T התוקפים של המטופל.
אחת הסיבות לאופטימיות של החוקרים היא מכיוון שתוצאות ראשוניות ממחקר משותף בחולי מיאלומה, (אחד מסוגי הסרטן) מצביע על כך שחיסונים כאלו אכן גורמים לשפעול ניכר של מערכת החיסון נגד המחלה. המחקר המשותף שכולל כבר כמה עשרות מטופלים הן בארה"ב והן בישראל יוצג במלואו בהתכנסות ברמב"ם וישתתפו בו מיטב בחוקרים משני המוסדות.
את יום המחקר יפתחו פרופ' רפי ביאר, מנהל רמב"ם ופרופ' עדו פרלמן, דיקאן הפקולטה לרפואה בטכניון. ההרצאות יינתנו ע"י פרופסור יעקב רואו מרמב"ם, ד"ר דוד אביגן מהמחלקה ההמטולוגית בהארווארד, פרופסור דורון מלמד מהפקולטה לרפואה בטכניון, ד"ר אירית אביבי מהמחלקה ההמטולוגית ברמב"ם, ד"ר ישי עפרן מהמחלקה ההמטולוגית ברמב"ם, ד"ר ז'קלין רוזנבלט מהמחלקה המטולוגית בהארווארד ופרופסור יורם ריטר מהפקולטה לביולוגיה בטכניון. ראש העיר יונה יהב יכבד בנוכחותו את הכינוס המחקרי.