חי בראל

(בארץ)

בית המשפט המחוזי בירושלים החליט היום (ד') לסרב לבקשת הממשלה למחוק את עתירת ארגון המשמר החברתי והתנועה לחופש המידע לחשיפת המידע אודות מתווה הגז. הממשלה ביקשה למחוק את העתירה "כדי לאפשר לה לשקול את החלטתה בנושא מחדש", אך ביהמ"ש החליט להשאיר את העתירה תלויה ועומדת והורה לממשלה למסור את החלטתם החדשה בנושא לבית המשפט עד ה-28 בדצמבר. במהלך הדיון הודיע השופט אברהם רובין כי: "החלטת הממשלה (לגבות 50 אלף דולר תמורת מידע על מתווה הגז ולספק אותו רק תחת הסכם סודיות) בוטלה למעשה".

(הדופק הפלילי)
עו"ד חי בר-אל (צילום: דרור קרופרו)

עם תחילת הדיון האחרון בבג"צ בעתירה שהגישה קצינת המשטרה צ' הטוענת כי הוטרדה מינית ע"י ריטמן, באמצעות עורכי הדין חי בר-אל וקרן שאול, בבקשה לבטל את החזרתו של ריטמן לתפקיד מפקד להב 433, שאלו השופטים את נציגת הפרקליטות האם המפכ"ל קיבל את חוות הדעת של מח"ש (שהמליצה על העמדתו של ריטמן לדין) כשהחליט להשאיר את ריטמן בתפקידו, הפרקליטה ענתה שכן, אבל עו"ד חי בר-אל קם והעיר כי בהתכתבות קודמת בתוך אותו תיק עצמו (תיק ריטמן) הצהירה הפרקליטות כי המפכ"ל כלל לא ראה את חוו"ד של מח"ש כשהחליט להשאיר את ריטמן בתפקידו

(מנהלי)
עו"ד אילן יונש( צילום: יחצ)

 ארגון המשמר החברתי והתנועה לחופש המידע עתרו הבוקר (ה') לבית המשפט המחוזי בירושלים וביקשו להורות למשרדי האוצר והאנרגיה לחשוף את כל המידע הטכני העומד בבסיס מתווה הגז, ומוגש למשקיעים פוטנציאליים ברחבי העולם. המידע כולל הערכות של כמויות הגז במאגרים הגדולים של ישראל– תמר, לוויתן ותנין, סקרים גיאולוגיים, תחזיות עתידיות ועוד. זאת, במטרה לאפשר לציבור להבין את שווי הנכס שלגביו הוחלט במתווה הגז. את העתירה הגישו בשם שני הארגונים עורכי הדין אילן יונש ואפרת גלר ממשרד חי בר-אל אילן יונש ושות'.

(הדופק הפלילי)
צילום:יח"צ

ניצב רוני ריטמן לא הגיע הבוקר לדיון בבג"צ בעתירה להדחתו ממשטרת ישראל הבוקר דן בג"צ בעתירה להדחתו של ריטמן, שהוגשה ע"י עו"ד חי בר אל ממשרד חי בר אל – אילן יונש ושות', פרקליטה של צ'.