החווה התיירותית – חקלאית בל עפרי בקדמת צבי ברמת הגולן מציעה למשפחות לחוות בחג הסוכות את אורחות החיים בימי התלמוד. במהלך החג יערכו בחווה סדנאות לכל המשפחה, שמעניקות חוויה ייחודית של הכנת מזון בדרכים שהיו נהוגות בימי קדם
החווה בנויה בסגנון של הכפר העתיק "עין נשוט" שהיה ממוקם בקרבת מקום בתקופת התלמוד והיא כוללת לצד הכרמים ומטעי הפירות והזיתים בית בד לכבישת שמן זית, גת לדריכת ענבים עם הרגליים, אבן ריחיים לטחינת גרעיני החיטה בעזרת אתון ויקב בוטיק הממוקם בבונקר סורי נטוש. מסעדת החווה "אצל תמי" היא מבנה ארכיטקטוני יחודי הבנוי מאבן בזלת מקומית ועץ והיא דוגמה לבניה אקולוגית. המסעדה נבנתה סביב שלושה עצים שממשיכים לצמוח.
לאורך חג הסוכות יערכו סדנאות לילדים להכנת יין תירוש, כולל בציר של הענבים ודריכה בגת, סדנת מסיק זיתים והכנת שמן זית, סדנה להכנת לחם איכרים כולל אפיה בתנור מיוחד ובשילוב עשבי תיבול שנקטפו מגינת הירק וסדנה להכנת גבינות צאן מחלב עזים שנחלב זה עתה.
ההורים יוזמנו לסיור במתחם החווה וטעימות של יין מיקב "עין נשוט" ושל גבינות שהוכנו בסגנונות שונים על פי המסורת של המשקים בהרי האלפים. בסיור משולבים הסברים על עולם היין: ההבדלים בין הכנתו בעת העתיקה וכיום, כיצד טועמים יין וההבדלים בין סוגים שונים של יינות וכן סוגי הגבינות השונות. כן מתוודעים המשתתפים לאורח החיים בישובים היהודיים בארץ ישראל בתקופת התלמוד כשההסבר מתובל באגדות חז"ל ורואים כיצד אפשר לעשות שימוש מועיל בחפצים, כלים וחומרי בניה ישנים.
חוות בל עפרי היא מקלט לבעלי חיים שגורלם התאכזר להם והם נולדו עם נכות או נפגעו בתאונות, אומצו ועברו תהליך של שיקום. החיות הפגועות שאיש לא רצה בהן זקוקות לתמיכה מיוחדת, המבקרים יוזמנו לבקר בפינת החי, לטפל וללטף סוסים, חמורים, עופות, מכרסמים, זוחלים, טלאים ובעלי חיים נוספים.
הסדנאות יערכו לכל אורך חופשת חג הסוכות מערב החג, יום רביעי, 12 באוקטובר ועד מוצאי שבת 22 באוקטובר בין השעות 10:00-18:00, עם אפשרות גם לסדנת ערב.
מחיר סדנא אחת לילד: 30 שקל.
סיור להורים וטעימות יין וגבינה: 35 שקל למשתתף.
ההשתתפות בתאום מראש בטלפון: 052-8805026 (תמי)