לפני כשבוע הכריזה רשות המים על כוונתה להוזיל את מחירי המים בשיעור של 2% החל מינואר 2014, במקום 4%, כפי שדה פקטו היא יכולה. מבחינת התעשיינים, המשתמשים במים כחלק ממשאבי הייצור שלהם, מדובר בצעד המעורר תסכול וכעס, לאור העובדה כי בשנים האחרונות, מאז נכנסה לתוקפה רפורמת המים, התייקרו עלויות המים בשיעור של 30-40%.

כלים

מיכאל דיין, יו"ר התאחדות התעשיינים במרחב צפון ומנכ"ל קבוצת טמבור: "בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה של עשרות אחוזים בתעריפי המים, החשמל והגז שהן חלק משמעותי מתשומות הייצור של כל מפעל בתעשייה. עם כניסתו לתפקיד הצהיר שר האנרגיה והמים שר סילבן שלום, כי משרדו שם  לו למטרה להוזיל את עלויות המים ובכך להפחית את יוקר המחיה. אולם, לצערנו, הפחתה של 2% לאחר עלייה של עשרות אחוזים  היא בבחינת לעג לרש. משק המים הישראלי עומד כיום בעודף, לאחר שני חורפים אחרונים שהיו גשומים מאוד, ובשילוב תפוקתם של מתקני ההתפלה החדשים. לא ברור מדוע צמצמה רשות המים את ההנחה האפשרית של 4% רק ל 2%. לא ברור מדוע בתקופה כל כך קשה לתעשייה שסובלת מעליה גבוהה ולא פרופורציונלית בכל העלויות מורידים הנחות גם במקומות שניתן. הוזלת תעריף המים לתעשייה יביא לירידת מחירי המוצרים עבור כלל הצרכנים בישראל".

דיין מדגיש כי עלויות המים הגבוהות מקשות על תעשיינים ומדכאות באופן ישיר את צמיחתה של התעשייה הישראלית, שהיא מקור התעסוקה והפרנסה הגדול והמשמעותי ביותר בישראל, וגם ככה נדרשת להתמודד עם שוק תחרותי מאוד בו התנאים למתחריה הם טובים ונוחים יותר. "בכדי שנוכל לעשות זאת בהצלחה - על המדינה לאפשר לנו לעמוד בתחרות הקשה הזו. אני קורא לממשלה להתעשת ולהתחיל לעודד מפעלים לפעול ולצמוח בתוך גבולות המדינה, בין היתר על ידי שמירה על תעריפי מים נמוכים לתעשייה".