עבודי הוסיף, כי " גל החום הפוקד את אזורינו בתקופה האחרונה גרם להצפה מחודשת של בעיה שעליה אנו מתריעים בפני גורמי העירייה הרלוונטיים מזה שנים! הבעיה - חוסר בחדרי שנאים ( תחנות טרנספורמציה), במיוחד בשכונות הוותיקות בירושלים ועוד יותר, בשכונות החרדיות בעיר".
מזה תקופה ארוכה שהעירייה מאשרת תוספות בנייה בשכונות אלו, התוספות מאופיינות בתוספת קומות ואו בבניה חדשה על הרס בתים חד קומתיים ובמקומם נבנים בתי קומות. הבנייה בשכונות אלו מאופיינות בבנייה צפופה, כמעט ללא מרווחים בין הבתים. במצב הנוכחי אין אפשרות לשלב חדרי שנאים במבנים עצמם ( לרוב 4-6 יח"ד) וללא שיתוף פעולה עם העירייה, אין אפשרות לאתר שטחים להצבת חדרי שנאים.
מחוז ירושלים של חברת החשמל השקיע בשנים האחרונות מיליוני שקלים בחידוש מערכות חשמל שונות, תחנות משנה חדשות, קווי מתח גבוה, קווי מתח נמוך וארונות חשמל. בכל מצב שבו ישנן תקלות, מתבצע ניתוח מעמיק של מהות התקלה וניתן הפתרון המתאים. "אולם, הכול נעצר וזניח אל מול מדיניות העירייה (מהנדס העיר), שאיננה מאשרת הקמת והצבת תחנות שנאים אזוריות בשטחים ציבוריים, מה שמקובל בכל מקום בארץ ובעולם", הדגיש עבודי במכתבו לברקת.
מחוז ירושלים של חברת החשמל מנסה כבר כמה שנים לקדם מול עיריית ירושלים הקמת תחנות טרנספורמציה והצבת שנאים נוספים בשכונות החרדיות, אשר מתפתחות וגדלות בקצב מהיר במיוחד. אך נכון להיום לא חלה שום התקדמות בנושא.
"כחברה שמטרתה לספק חשמל לכל דורש, המצב המתואר לעיל הוא עבורנו בלתי נסבל. כראש העיר, אני בטוח ויודע שאיכות חייהם ורווחתם של תושבי העיר חשובה לך. הבעיה ידועה, הפתרון ידוע ,נדרשת החלטה!", סיים עבודי את מכתבו.
בשל ריבוי בעומסים בחשמל אשר גרמו לתקלות במערכת, רבים מתושבי השכונות הר נוף, בית וגן, סנהדריה, מאה שערים וברוממה היו ללא חשמל, עם כניסת השבת (20.8.10) ועד לצאתה. טכנאי מחוז ירושלים של חברת החשמל הגיעו מיידית לשכונות על מנת לתקן את התקלות, אך הרבנים ותושבי השכונה מנעו מצוותי חברת החשמל להיכנס לשכונה, בשל השבת. למרות שיחות של עבודי עם פעילי הציבור, במיוחד כשציין כי ישנם אנשים הזקוקים לחשמל עבור מכונות דיאליזה וחמצן, עדיין הצוותים נתקלו בסירוב להיכנס לשכונה. במהלך השבת אירעו תקלות נוספות, אך חברת החשמל לא ידעה על כך, מאחר והתושבים לא התקשרו, בשל השבת. עם צאת השבת, תגבר מחוז ירושלים את צוותי העובדים שלו, ועשרות טכנאים תקנו במהלך הלילה את ריבוי התקלות.
מעבר לבעיה של חוסר באנרגיה בשכונות אלו, כאמור, בשל אי מתן אישורים של עיריית ירושלים להקמת תחנות טרנספורמציה ושנאים, יש לציין, שבשכונות האמורות התגלו גם מקרים בהם התושבים הוסיפו יחידות דיור ושינו בעצמם את גודל חיבור החשמל לבית, ללא ידיעתה ואישורה של חברת החשמל. הגדלות חיבור כאלה הן מסוכנות מבחינה בטיחותית, גורמות לעומס על קווי החשמל ולהפסקות בקווים כאשר העומס עובר את יכולת התפעול שלהם.
מלשכת יו"ר הוועדה לפניות הציבור, ח"כ אורי מקלב, המכנס דיון מיוחד בנושא הפסקות החשמל בשכונות החרדיות, נמסר כי גם עיריית ירושלים תזומן לוועדה שתדון בנושא זה. "בלי שכל צד יפיל את האחריות על השני, יזומנו נציגים מעיריית ירושלים ומחברת החשמל לוועדה לפניות הציבור ושם ידונו מי האחראי לכך."