לראשונהבישראל:מסעדתגורמהתספקיועץ מומחה בפלדנקרייז שידריך סועדים בישיבהנכונהבזמןהסעודה 

הסועדים במסעדות היוקרה כבר רגילים לראות בהן את ה"סומליה", מלצר היין, שהפך לחלק בלתי נפרד מחווית השירות שמעניקות מסעדות הגורמה ללקוחותיהם.

כלים

במסעדת האירועים "אלגונקווין", השפית רלי שולמן, הוסיפו לאחרונה שירות חדש – יועץ פלדנקרייז אישי, הניגש לסועדים בתחילת הארוחה ומציע להם מספר טיפים לתנוחת ישיבה נכונה המתאימה לעיכול. טרנד חדש?

צביקה שולמן, מבעלי מסעדת הגורמה אלגונקווין שבמושב בניה אינו רק המארח של סועדיו אלא גם מומחה לתורת הפלנדקרייז ליציבה נכונה.  שולמן מדריך את הסועדים במסעדת הגורמה הצרפתית – איטלקית כיצד לשבת נכון בזמן הארוחה כדי ליצור זרימת דם טובה יותר לקיבה ולמנוע תחושת אי נעימות וכבדות בסוף הארוחה.

"ישיבה ממושכת יכולה לגרום אי-נוחות בגב התחתון, בין השכמות ובצוואר. מצב זה משפיע על זרימת הדם בגוף, ומפריע להינות באופן מיטבי מארוחת גורמה טובה" אומר שולמן.

אז כיצד נכון לשבת בזמן האוכל?

"בעזרת מספר כללים אנחנו יכולים ללמד את הגוף להתאים את עצמו לישיבה נוחה על כל סוג של מושב. בתנוחת ישיבה אידיאלית, האגן הוא המקור העיקרי לתמיכה מבנית ופלג הגוף העליון מיושר מעל האגן." מסביר שולמן "שבו על כסא והניחו את הרגליים בצורה יציבה על הרצפה.

שימו לב אם קיים מתח בגב התחתון, בין השכמות, בצוואר או בלסת, והאם קל לכם לנשום.

החליקו את האגן לקדמת הכסא. הניעו את האגן עד שתרגישו שאתם יושבים מעל שתי עצמות הישיבה הקטנות של האגן שנמצאות בתחתיתו. כשאתם בדיוק מעל עצמות הישיבה, הבטן מתרחבת קדימה והגב התחתון מתקער. הרגישו איך פלג הגוף העליון ממקם את עצמו מעל האגן ואיך הראש והצוואר מתארכים כלפי מעלה. שבו מספר דקות בתנוחה זו ונשמו בקלילות.

שמרו על אותה התנוחה של עמוד השדרה והעתיקו את האגן ואת כל הגוף אל גב הכסא. כעת אתם יכולים לשבת בחלק האחורי של הכסא באותה זקיפות כפי שישבתם בקדמת הכסא. כשאנחנו יושבים בנוחות ובתמיכה מיטביים, אנחנו יכולים להתנועע בקלות ולעבור למצב עמידה ללא מאמץ בסוף הארוחה" אומר שולמן.