עיצוב אופנה תת ימי, הכנת בירה ביתית והשפעתה על אומנות, תפוח אדמה דיגיטלי, בגדים חכמים עם מעגלים חשמליים, בניית גופי תאורה מפסולת, תיבת נוח מודרנית שתציל את העולם, הזמר גלעד כהנא מדובב אובייקטים, חתן פרס ישראל עמוס אלקנה מעצב מוזיקה – כל זאת ועוד יככבו בעשרות סדנאות ייחודיות ומוטרפות, שייערכו בשנקר במסגרת "שבוע המרקחה", שישלב בין עיצוב והנדסה.

כלים

בין ה-16 ל-22 בדצמבר 2012, יוזמת שנקר פסטיבל מיוחד, משותף לפקולטות להנדסה ולעיצוב, שיציג לראשונה את העתיד הרבגוני בו הנדסה ועיצוב נפגשים לדואט שמעשיר את היצירה האנושית. עשרות סדנאות יועברו בצוותא ע"י מהנדסים ומעצבים, בפסטיבל ייחודי, פתוח לציבור. בשנקר מקווים להפוך את "שבוע המרקחה" למסורת רב שנתית. פרופ' יולי תמיר, נשיאת שנקר: "המפגש הקורה יום יום בין כותלי שנקר, בין הנדסה לעיצוב, מצייר עתיד מדהים ומלא חיים, והגיע הזמן לחשוף אותו לציבור הישראלי"

שבוע "המרקחה" יכלול 24 סדנאות מגוונות, בהן ישתתפו 600 סטודנטים מהפקולטות להנדסה ועיצוב בשנקר, כאשר כל סדנה תונחה על ידי צוות מרצים בינתחומי, שתחומי העניין המשותפים שלו יהוו נקודת מוצא להגדרת אתגר עיצובי והנדסי עבור סטודנטים משנה ג' מכל המחלקות בשנקר.

הסדנאות הרב תחומיות מיועדות לקדם רעיונות ומיזמים חדשים דרך עבודת צוות המשלבת מרצים וסטודנטים מהמחלקות השונות. המיזמים הטובים ביותר ייבחנו כמועמדים לתמיכה עתידית דרך מרכז החדשנות של שנקר.

במסגרת שבוע "המרקחה" בשנקר יתקיימו, כאמור, 24 סדנאות:

הסדנה "להאיר את העולם ממעמקי הים" מיועדת למעוניינים ללמוד על חליפות הצלילה, עיצוב אופנה ותאורה תחת המים, וכן בשילוב ביניהם, את הסדנה מנחות אורית פרייליך וד"ר גבריאלה דורפמן פורמן.

בסדנה "אותו מקרר בגישה כ"כ שונה / לקראת אינטרנט של דברים", יעשה ניסיון לדובב אובייקטים – לשאול באיזו שפה הם מדברים, לבחון איך בונים רשת חברתית של אובייקטים, ולבדוק אילו ערוצי תקשורת יכולים להתפתח בין האובייקטים לבין עצמם ובינם לבינינו. כל זאת על רקע ההתפתחויות הטכנולוגיות האחרונות, שמובילות בהדרגה לקראת הופעתו של "אינטרנט של דברים" (Internet of Things), המאפשר לנו לראשונה תקשורת גם עם העולם הפיסי של האובייקטים באמצעות תוכנה. את הסדנה ינחו מירב פרץ וצילה חסין, אליהן יצטרף כמנחה אורח סולן להקת הג'ירפות גלעד כהנא.

סדנה נוספת "עיצוב ליום שאחרי" בהנחיית ירון אליאסי, תעסוק בטובי המוחות שיצטרכו לתכנן בקפידה, גרסה עדכנית לתיבת נוח בה ניתן לשמר קמצוץ מהתרבות האנושית, חומרי הגלם החשובים, ההמצאות החיוניות והפיתוחים הטכנולוגיים שיצליחו להציל ולשקם את הקיום האנושי.

סדנת "תפוח אדמה דיגיטלי" תעסוק בפיתוח ועיצוב אובייקט תלת מיימדי דיגיטלי הניזון מאנרגיית פרי וירק, משולב במעגל חשמלי אורגני אכיל אשר ייצר חוויה חושנית, מצחיקה ומלמדת. את הסדנא ינחו ליביו גל וברק אשר.

סדנה נוספת בשם "בירה ופורטרט עצמי" תעסוק בהכנת בירה ביתית בשילוב הנדסת תהליך, דיוק ואמנות המוצר יחד עם השפעת המוצר על האמנות, את הסדנה ינחו רועי קופר וד"ר דן לויטוס, מנחה אורח אילן לויטוס.

"עיצוב ותכנות מוסיקה", סדנה שתתמקד בהבנת הקונספטים והכרת הכלים המתקדמים ביותר בטכנולוגית המוסיקה העכשווית, את הסדנה ינחו ד"ר אמנון דקל וחתן פרס ישראל, המוזיקאי והמלחין עמוס אלקנה.

"פיתוח יזמות עסקית וגיוס הון" בהנחייתם של אלי יעקבזון ואורן סימיניאן, תעסוק באספקטים העיקריים של עולם היזמות ובנקודות החשובות להפיכת רעיון למוצר.

בסדנה "הכל ב-100 ש"ח" הסטודנטים יתנסו בתכנון קונספטואלי של מוצר, התאמה לפלח שוק מוגדר, תכנון מודל עסקי, עיצוב, תכנון כלכלי והיערכות לייצור. הקורס בהנחיית דליה קפוזה, ד"ר אלעד הריסון וד"ר שחר כהן.

"הסעודה האחרונה" היא סדנה בהנחיית רן קזס ואורינה פרנטה אשר תעסוק בנקודת המבט השונה במוצר בין הדיסיפלינות, כולם רוצים את טובתו אך מגדירים את הצלחתו בדרך מעט שונה מבחינה פונקציונלית, שיווקית וטרנדיות.

סדנה בשם "כשגוף פוגש מחשוב - דיגום ארגונומי", מתמקדת בהנדסת אנוש ובעיות מתחום עיצוב האופנה הדורשות שילוב ידע בין- תחומי בהנדסה ועיצוב. מנחים את הסדנה אפרת גלבוע וד"ר עידו מורג, אליהם יצטרף יעקב ביופצ'יק.

הסדנה "סוף העולם ימינה" מתייחסת לתאוריות "יום הדין" המנבאות את סוף העולם כפי שאנו מכירים אותו והתמודדות המשתתפים כמהנדסים ומעצבים שיתבקשו לעשות שימוש בידע התיאורטי שלהם על מנת להביא לפתרון בעיות קיומיות. את הסדנה ינחו יניב אלמליח ואלון ליכטבלאו.

סדנה נוספת "עיצוב מוצר ושיווק (דיגיטלי) מהיר" תנסה לתת לסטודנטים התנסות מהירה וחווית עיצוב יצור ושיווק מוצר במגוון דרכים ושיטות, פיתוח מוצר בעלות של 5 ש"ח אשר ימכר ב-25 ש"ח, את הסדנה ינחו גיליאן גולד סחר וד"ר חנן גזית

"אינטרקציה, דינמיקה ורובוטיקה. טקסטיל ומשטחים ארכיטקטוניים", היא סדנה שתעסוק בעיצוב משטחים דינאמיים אינטראקטיביים ובחקירת הקשר שבין חלל לצורות חדשות של מדיה וממשקי אדם-מכונה. את הסדנה ינחו רותי רון, צח הררי וד"ר איל שפר.

סדנה בשם "טקסטיל אינטראקטיבי" בהנחיית אירית בדוסה ומיכל בריל ,תעסוק בשילוב חוטים חשמליים מאירים במשטחי טקסטיל לא ארוגים, אשר יאפשרו לשלוט במראה הטקסטיל ולשנות את עוצמת, משך וקצב התאורה של הטקסטיל.

סדנת "הטמעת רכיבים דיגיטליים בחומרים רכים", תעסוק במגוון פתרונות להטמעת מעגלים חשמליים ורכיבים דיגיטליים בבדים, במשטחי טקסטיל ובאובייקטים. את הסדנה ינחו ידידיה ון-אסן ומיכל בריל.

סדנה נוספת בשם "לגעת בצבע: הכרת המדע של האומנות", מציעה טבילה משמעותית לתוך האוקיאנוס הרחב של עולם הצבע בעידן המודרני ובתקופות קדומות, ותיתן כלים לגשר על הפער בין התאוריה לפרקטיקה ובין האומנות והמדע. את הסדנה ינחו פרופ' צבי קורן ויוני גולד.

"24 Junk light" היא סדנה נוספת, שתעסוק בבניית גופי תאורה משאריות ופסולת, תוך יצירת מודעות אקולוגית ויצירה ברת קיימא, בשימוש אך ורק בשאריות פסולת (ביתית, תעשייתית וגם אורגנית), יעשה שימוש בידע הנדסי ועיצובי ליצירת אובייקטים מעניינים, חדשניים וכמובן שימושיים. את הסדנה תנחה רקפת כנען.

הסדנה "Super Networks", תעסוק בהשפעתן של רשתות הגדלה מיום ליום ומשפיעה על הדרך בה אנו נעים, יוצרים, מתחברים וחושבים. יתרה מזאת, רשתות מסוגים שונים מתמזגות ומתרבדות אחת מעל לשניה ויוצרות רשתות-על מורכבות - Super Networks. את הסדנה ינחו מושון זר-אביב וד"ר מאירה לוי.

סדנה נוספת בשם "extreme in materiality of plastic - פלסטיק קיצוני" תעסוק בדרך שעובר החומר - ובעיקר לאן הוא יכול לקחת אותנו. בסדנה יבדקו את גבולות החומר הפלסטי כאשר הוא פוגש בדימוי הגרפי. מה ניתן ללמוד משילוב התהליך בין שני התחומיים. מנחים את הסדנה תמר מני, יפתח ניר ורן שאולי.

הסדנה "יצירה רב תחומית וננו-טכנולוגיה" בהנחיית גלעד אופיר, תתקים במרכז לננו טכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן ותציע לסטודנטים לבחור אחד מתחומי המחקר המעשי, הטכנולוגי, הפיזי, כימי והאופטי שמתקיימים במקביל במרכז בבר אילן, הסטודנטים יעבדו עם מתמחים במרכז במעבדות השונות ויפגשו את הכלים המתקדמים ביותר בתחום גבול החומר וקצה הממשות.

"Cover Band להקת כיסוי" היא סדנה בהנחיית רונן אידלמן, בה יוקמו מספר "להקות כיסוי". הלהקות יבחרו "להיטים" מההיסטוריה של האמנות ו/או העיצוב ויעשו גרסת כיסוי שלהם. בסוף הסדנה כל "להקה" תציג את ה"קאברים" שלה.

בסדנה "בלוג פיזי" בהנחיית אברהם קורנפלד, יעסקו ביצירת בלוג קבוצתי של משתתפי הסדנא המתקיים במרחב הפיזי במקביל לקיומו בעולם הוירטואלי, בסדנה כל תלמיד יצור פוסט שיהיה קיים בשני הממדים האלו.

" Site Specific- תלוי במקום", הינה סדנה שתאפשר ליצור מוצר שיהיה בין פסל למיצב ומפנה את מבט המתבונן לפרטים ואתרים אדריכליים שונים בחלל בית הספר. הסדנה בהנחיית לידה שרת מסד.

הסדנה "משחקי אופנה" בהנחיית ד"ר ורד פנואלי, מאיה יונה מילשטיין וארז רוזנבלום, תתמקד בתחום המרתק ובעל הפוטנציאל שנוצר מהמפגש בין אופנה, טכנולוגיה ומדיה משחקית. במהלך הסדנה יסקרו את הפיתוחים והמגמות העדכניות בשוק, יתוודעו לתהליכי משחוק (gamification) של מוצרים ויתרגלו יסודות בפיתוח משחק בעזרת פלטפורמת corona SDK.

שבוע המרקחה בשנקר, 16-22 בדצמבר 2012, רח' ידע עם 8, רמת גן.

לבירור שעות ומיקומי סדנאות - נעמה כהן - 050-2490092

עדכונים אחרונים

דצמ 26, 2024

קורס מכירות אונליין – הטוב ביותר בארץ!

בעולם העסקי המתחדש והדינמי, יכולת המכירה היא אחד המפתחות להצלחה. אם אתם בעלי עסק…
ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…