במסגרת האירועים יתקיימו שתי הרצאות:
הרצאה באנגלית של ריינר אריק שישלבאור "ווידויים של Punchcutter דיגיטלי (+גופן משחוק)" שתעסוק בטיפוגרפיה
והרצאתו של חביב חורי "ווידויים של טיפוגרף תלת-שפתי" שתעסוק בהטמעה של עיצובי מקור של אותיות וקליגרפיה במיתוג רב שפתי.
ההרצאות יתקיימו במסגרת "צהריים בשנקר" ביום ג' 26.5 בשעה 12:00 באודיטוריום 2000, בנין מיטשל, רח' ידע העם 8 רמת-גן. ההרצאות פתוחות לציבור ולקהל שוחרי העיצוב הגרפי והטיפוגרפיה
לרגל השקת הגרסה החדשה של תוכנת הפונטים המובילה Glyphs, במסגרת סדנת אורחים מיוחדת שיעבירו לסטודנטים במחלקה לתקשורת חזותית בשנקר, ירצו שישלבאור על עבודתו יוצאת הדופן, על הפילוסופיה המנחה אותו, על תוכנית הפונטים המובילה ועל עמדתו בנוגע לעיצוב פונטים רב-שפתיים, יחד עם המעצב חביב חורי. הסדנה שתמשך 4 ימים (בתאריכים 21-22/5 וב-26-27/5) וכותרתה "גליפס" היא השתלמות למעצבי פונטים מקצועיים. במרכזה טיפוגרפיה ועיצוב פונטים שצריכתם מצויה בכל התחומים הויזואליים בחיינו ואנחנו משתמשים בהם כמעט בכל פעולה, החל מקריאת שלטים ומידע, דרך שימוש במחשב, בסמארטפון, בטלוויזיה, בכל מוצר שאנו רוכשים ובכל החומרים מודפסים. האירועים נערכים בשיתוף פעולה בין שנקר ל Glyphs.
על המעצבים:
ריינר אריק שישלבאור (Rainer Erich Scheichelbauer) נולד בווינה, למד צילום, פילוסופיה והולנדית והוא מומחה לעיצוב גופנים. שישלבאור עובד כ-punchcutter דיגיטלי עבור מעצבים אחרים, מלמד הקלד, טיפוגרפיה וסוגי עיצוב שונים בבית הספר לאמנות גרפית, שבוינה. מעביר סדנאות עיצוב, מתרגם ספרים הולנדיים על טיפוגרפיה לגרמנית, כותב מאמרים, מדריכים, וסקריפטים של Python, ולאחר שהצטרף בשנת 2012 לצוות גליפים הוא כותב את הבלוג Glyphsapp.com ואת המדריך Glyphs handbook. הוא בעל תארים בפילוסופיה ולימודי הולנדית ובעל האתר: mekkablue.com.
בהרצאתו "ווידויים של Punchcutter דיגיטלי (+גופן משחוק)" שישלבאור יסביר מה למעשה Punchcutter עושה, מדוע הייצור של גופנים הפך להיות פשוט בהרבה ממה שהיה עד היום, ומדוע למעצבים כדאי לנסות לבצע את הגופן משל עצמם. שישלבאור יקנח בהצגת חלק ממחקרו על משחקי OpenType, במטרה להחזיר את החוויה המהנה בחזרה לגופנים.
חביב חורי נולד בפסוטה שבגליל, מומחה בעל 23 שנות ותק בטיפוגרפיה עברית, ערבית ואנגלית. הוא מעצב טיפוגרף, בעל סטודיו Avant Design בוגר מכללת ויצ"ו קנדה חיפה. בשנת 1995 חורי סיים בהצטיינות לימודי תואר שני בסנטרל סנט-מרטינס קולג׳ בלונדון, בהתמחות בטיפוגרפיה ומאז הוא יסד נישה מקבילה לעיסוקיו Avantype Foundry - פיתוח ועיצוב גופני דפוס.
בסוף שנות ה-90 חורי השיק מקבץ של פונטים בערבית בסגנונות ייחודיים אשר היוו פריצת דרך מהז׳אנר השמרני בזמנו, ובהמשך צבר חמש זכיות יוקרה בינלאומיות בתחום עיצוב פונטים לשפות ערבית ועברית. בין השנים 1999-2010 חורי עיצב 22 בולים לשירות הבולאי בישראל, כאשר בשנים 2004-2005 הבולים שעיצב זכו בפרס הבול היפה ביותר של השירות הבולאי. בין השנים 2006-2008 הוא נבחר לחבר ועד הנהלה של קהילת המעצבים.
הרצאתו "ווידויים של טיפוגרף תלת-שפתי" תעניק הצצה לתוך מבחר של עבודות עיצוב, מיתוג וטיפוגרפיה של חורי, במהלכן הוא חושף את הרפרטואר הרחב של סגנונות יוצר יחיד שעובד בשלושה סקריפטים שונים, ומשקף את הערכים ששימר מההשכלה העיצובית שהתחיל בטרם עידן ה- Desktop Publishing. חורי מציג ערכים אלה כעקרונות מפתח לטיב היצירה העיצובית בצל יחסי הגומלין: בין מעצב לבין הלקוח, בין מעצב לקהל שאינו הלקוח, ובין מעצב לעמיתיו העוסקים במקצוע.
הרצאת המעצב ריינר אריק שישלבאור "ווידויים של Punchcutter דיגיטלי (+גופן משחוק)" בנושא טיפוגרפיה | 26.5 בשעה 12:00 | המחלקה לתקשורת חזותית שנקר באודיטוריום 2000, בנין מיטשל, רח' ידע העם 8 רמת-גן.