כזכור, ב-9/5/10 ועדת השרים לענייני חקיקה החליטה לדחות בשלושה שבועות את ההצבעה על הצעת החוק של ח"כ שי חרמש – "הגנה על מקבלי בשורת איוב"- ולהעביר את העניין לטיפול מועצת העיתונות כדי שתתקין תקנות תוך 3 שבועות.
ב-16.5.2010 כונסה נשיאות מועצת העיתונות בדחיפות ובה הוחלט להביא בפני מליאת המועצה הצעה לתוספת לתקנון האתיקה, שתתן מענה לסוגיה מבלי להידרש לחקיקה. ב-15.6.2010 כונסה מליאת מועצת העיתונות ואישרה פה אחד את התוספת של שלושה סעיפי משנה לסעיף 9 ("קורבנות") של תקנון האתיקה של המועצה, כאשר התקנות שאושרו תואמות לחלוטין לעקרונות הצעת החוק:
ג. (תיקון 15.6.10) לא יפנה עיתונאי בדברים אל בני המשפחה הקרובה של אדם שנספה או נפגע באופן חמור במלחמה, בתאונה או באסון אחר, לפני שווידא שהידיעה על מותו או פגיעתו של אותו אדם הובאה לידיעת בני משפחתו הקרובה מפי גורם מוסמך. ד. (תיקון 15.6.10) לא יתקרב עיתונאי למקום הימצאם של בני המשפחה הקרובה של אדם שנספה או נפגע באופן חמור במלחמה, בתאונה או באסון אחר, לפני שווידא שהידיעה על מותו או פגיעתו של אותו אדם הובאה לידיעת בני משפחתו הקרובה מפי גורם מוסמך. ה. (תיקון 15.6.10) לא יפרסם עיתון תמונות של בני משפחתו הקרובה של אדם שנספה או נפגע באופן חמור במלחמה, בתאונה או באסון אחר, שצולמו ב-24 השעות הראשונות לאחר שנודע להם על האסון, אלא בהסכמת המצולמים.
במכתבה לשר המשפטים התבטאה דורנר: " הרשה לי להביע את שמחתי על שהצלחנו לפתור סוגיה הנוגעת לחופש העיתונות בישראל באמצעות הסדרה עצמית וללא צורך בחקיקה"
יוזם החוק, ח"כ שי חרמש (קדימה), הביע את שביעות רצונות מהפתרון שהתקבל: "אני מברך על ההישג. חקיקה אינה מטרה אלא אמצעי. מטרתי בהצעת חוק זו הייתה להשיג מצב בו אמצעי התקשורת ישנו את דרכם ויחזרו להתנהלות שפויה ואנושית מול המשפחות השכולות. נוסח ההסכמות של מועצת העיתונות תואם את הצעת החוק, ונותן מענה מלא למטרה לשמה יזמתי אותו. אין לי אלא לקוות כי כל אמצעי התקשורת יכבדו את הכללים החדשים, וכי אף משפחה נוספת בישראל לא תצטרך לחוות חדירה פולשנית וכפויה לפרטיותה בשעת המצוקה הקשה מכל".