Baby-Einstein-Baby-Mozart-Music-Festival_smallמחקר ראשון שמשלב מוסיקה בקרב פגים מצא קשר בין השמעת מוסיקה קלאסית לקצב המטבוליזם של הפגים. ב"ליס" מקווים שמסקנות המחקר יסייעו למצוא דרכים חדשות לזרז את העלייה במשקל של הפגים ולשחררם בזמן קצר יותר. המחקר אף פורסם בכתב העת היוקרתי לרפואת ילדים PEDIATRICS. חוקרים ישראלים מביה"ח "ליס" ליולדות מצאו שהשמעת מוסיקה קלאסית לפגים משפיעה באופן חיובי על המטבוליזם של הרכים שנולדו בטרם עת. בניגוד למחקרים קודמים שעסקו בתינוקות מדובר על מחקר ראשון מסוגו בעולם שבדק את ההשפעה על פגים

כלים
לצורך המחקר, שכלל כ-20 פגים במשקל 1.6 – 1.7 קילוגרם, השתמשו ד"ר דרור מנדל וד"ר רונית לובצקי בקלטת הילדים "בייבי מוצרט" שהושמעה באינקובאטורים. הממצאים הצביעו כי קצב המטבוליזם של הפגים האט בהדרגה ככל שהם נחשפו יותר לצלילים של המלחין האוסטרי הנודע.

"הניסוי בדק באופן סובייקטיבי מדדים להשפעת מוסיקה, ומהווה מחקר ראשון מבין מחקרים נוספים המתקיימים בפגיה ב"ליס" על-ידי צוות החוקרים הבודקים השפעת סוגים שונים של מוסיקה על פגים", אומרת ד"ר רונית לובצקי, סגנית מנהל מחלקת "ילדים בבית">ילדים בבית החולים "דנה" לילדים. לדברי ד"ר דרור מנדל, רופא בכיר במחלקה לטיפול בפג ובילוד (פגייה), בית החולים "ליס" ליולדות: "לממצא זה תתכנה השלכות רבות, כגון עליה מהירה במשקל, קיצור משך האישפוז בפגיה, ירידה במספר הזיהומים ועוד".

למחקר, שפורסם בכתב העת היוקרתי לרפואת ילדים PEDIATRICS , היו שותפים פרופ' שאול דולברג, פרופ' פרנסיס מימוני, פרופ' רם רייפן וגב' גינה אשבל. בביה"ח מתכוונים להמשיך בסדרת הניסויים כשלהבא יבדקו את ההשפעה של מוסיקה אתנית על הפגים.