חבר הכנסת לשעבר אורי אבנרי וכן פעילים אחרים בתנועת גוש שלום ובארגוני שלום וזכויות אדם נוספים מתעתדים להגיע לבית המשפט ולעקוב אחר ההליך. אחד מבין ארבעת חברי הפרלמנט הפלסטיני העותרים – מוחמד אבו טיר – עצור מזה חודשיים בידי משטרת ירושלים בטענה של שהיה בלתי חוקית, לאחר שסירב לדרישה לעזוב את ירושלים מרצונו. יתר השלושה - אחמד עטוואן, מוחמד טוטח וחאלד אבו ערפה - מצאו מקלט במשרדי הצלב האדום במזרח ירושלים והמשטרה נמנעת מלהיכנס לשם לעצרם.
אורי אבנרי אומר כי "מדובר באנשים שחיו כל חייהם במזרח ירושלים וזוהי עירם, והזכות לגור בה אינה "טובה" שמדינת ישראל אמורה להעניק להם אלא זכות בסיסית המעוגנת בחוק הבינלאומי. הם לא הואשמו בכל עבירה על החוק. כל חטאם הוא שנבחרו לפרלמנט הפלסטיני בשנת 2006, בבחירות דמוקרטיות שנערכו תחת פיקוח בינלאומי ואשר ממשלת ישראל באותו זמן הסכימה לקיומן. תוצאותיהן של הבחירות היו שונות בהרבה מהציפיות – כפי שלעיתים קורה בבחירות חופשיות. את מרביתן של השנים בהן היו אמורים לתפקד כחברי פרלמנט ולייצג את בוחריהם בילו הארבעה בכלא הישראלי, לשם הושלכו על ידי מי שתוצאות הבחירות לא מצאו חן בעיניו – ומיד לאחר ששוחררו ביוני השנה בוטלה זכותם לגור בעירם ירושלים והחלו ההליכים לגירושם."
"המדיניות להתעלם מתנועת החמאס, לרדוף אותה ולהוציא אותה ממסגרת השיחות והמו"מ היא מדיניות מוטעית ומסוכנת מיסודה. בכדי להגיע להסכם שלום יציב, חייב השלום הזה לכלול את העם הפלסטיני כולו, או לפחות רובו הגדול. החרמה ורדיפה של תנועת החמאס, המייצגת חלק נכבד של העם הפלסטיני, מערערת מראש את יסודותיו של כל הסכם שיושג – אפילו אם יקרה הנס והמו"מ שנפתח בוושינגטון יניב הסכם. האלטרנטיבה לשיחות ולמו"מ הכולל גם את הנציגים הפוליטיים הנבחרים של החמאס הוא המשך הסכסוך ושפיכות דמים קשה" אומר אבנרי.
"אנו מקווים כי בית המשפט העליון יבטל את מעשה העוול והאיוולת שמנסה הממשלה לבצע. יש לבטל לחלוטין את סמכותו של שר הפנים לשלול זכות מגורים מן התושבים הפלסטינים במזרח ירושלים. מתייחסים אליהם כאילו הם אנשים שבאו לישראל והיא רשאית לקבל או לדחות אותם או להעמיד בפניהם כל מיני תנאים דרקוניים. האמת היא שלא הם באו לישראל אלא ישראל באה אליהם, לעיר שבה חיו מדורי דורות ובה יש להם מלוא הזכות להמשיך לחיות, וזכות זאת היא מוחלטת ואין מקום לפגוע בה".