מומחים קובעים: מכשירי השמיעה החדשים מסננים צלילים כמעט כמו אוזן אנושית, הטכנולוגיה החדשה קרובה לדמות את השמיעה הטבעית
בעבר שרר מיתוס לגבי מכשירי השמיעה - המכשיר מגביר צלילים וקולות באופן שווה וכך, שמיעה דרך המכשיר סבלה מהיעדר איכות וטבעיות. כיום, מגוון עשיר של מכשירי שמיעה מספקים איכות צליל ברמה בריאה, איכותית וגבוהה יותר מבעבר, גם גודלו וצורתו כמעט ובלתי נראים. אך לפני שאנחנו רצים לקנות "אוזניים חדשות", יש כמה דברים שכדאי לדעת.
כמו בכל עניין המצריך התערבות רפואית, גם לפני קניית מכשיר שמיעה חייבים לעבור בדיקה אצל מומחה אשר יאבחן את מידת אובדן השמיעה. המכשיר שיסופק אמור לשפר את לנו את תוצאות השמיעה בהתאם למגבלתנו.
כעת מיוצרים מכשירי השמיעה כמחשבים זעירים שפותחו בטכנולוגיה מתקדמת המאפשרת לשלוט ברעשי הרקע ואף למזער אותם. המכשירים מזהים את סוגי הקולות ויודעים להבחין בין דיבור לרעשי רקע כמו רוח, ריצה, חריקת מכונית ועוד. הטכנולוגיה מאפשרת להתמקד רק במה שרוצים לשמוע, ומשפרת את ההאזנה.
במכשירים החדשים של חברת 'אוטיקון' דנמרק, למשל, ניתן למצוא פונקציות מתקדמות כמו "מיקרופון כיווני חכם" הפועל באופן אוטומטי ברגע שהוא מזהה רעש מכיוונים שונים אך מאפשר לשמוע ב"אופן טבעי". פונקציה עדכנית היא "קישוריות דיגיטלית", דהיינו מכשיר שמיעה בטכנולוגיית בלוטות', המספק צליל באיכות גבוהה ללא רעשי הרקע, עם אפשרות לקבל אותות שמע של עזרים טכנולוגיים כמו טלפונים ניידים, התקני PDA לנגנים שונים ולצורות אחרות של שידור אלחוטי.
טכנולוגיה נוספת הזוכה להדים נרחבים מצמצמת רעשי רקע, הד ומשפרת את חווית השמיעה המועברת דרכה ברורה ותמציתית. "בעצם", מסבירים מומחי חברת 'מדטון' הישראלית "הטכנולוגיה החדשה מאפשרת לבעלי אובדן שמיעה לשמוע באופן הקרוב לשמיעה טבעית, כאילו לא איבדו את שמיעתם מעולם".