ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד), דנה היום בהצעת חוק של ח"כ כץ, לפיה בעלי שליטה בחברה יפרעו אגרות חוב שבידם רק אחרי שכל בעלי האג"ח יעשו כן.
ח"כ כץ: "בעל שליטה בחברה חשוף למידע פנים – הוא הראשון לדעת האם החברה תכבד את התחייבויותיה כלפי נושיה ויכול לכוון את פעולות החברה באופן שיתאים לאינטרסים האישיים שלו. כך קורה, שבעלי החברה מודיעים שהחברה מתקשה לפרוע את חובותיה לבעלי האג"ח, ואז שווי האג"ח פוחת באורח דרסטי. במקרה כזה, בעלי האג"ח נפגעים ובעלי השליטה, לעומתם, זוכים לויתורים מפליגים על חשבון כספי הציבור. במקרים של מגעים להסדר בבית משפט, הצעת החוק תתווה קווים מנחים לשופט ולצדדים בהתדיינותם".
נציגות משרד המשפטים בדיון, עורכות הדין דלית זמיר ודנה נויפלד, הביעו התנגדות להצעת החוק וציינו כי דחיית פירעון של בעלי השליטה לא תמיד מוצדקת, וכי כתוצאה מכך עלול להיגרם נזק לחברות, מכיוון שבעלי השליטה עלולים להחליט שלא להשקיע באגרות החוב ובכך למנוע הזרמת כספים לחברה.
עוד ציינו הנציגות, כי משרד המשפטים מנסח בימים אלה תיקוני חקיקה שיאפשרו פיקוח על זכויות מחזיקי אג"חים ושיפור אפשרויות הפנייה להקפאת תהליכים מצידם.
ח"כ כץ אמר בתגובה: "טוב מאוד שהתעוררתם, אבל קולכם לא נשמע במשברים הגדולים של 1994 ו-2008. עד כה פעלתם רק לטובת בעלי החברות".
בסיום הדיון אישרה הוועדה פה אחד את הצעת החוק של ח"כ כץ, והיא תועבר למליאת הכנסת לסיום חקיקה.