דג פורל בסיידר תפוחים עם רימונים ופיסטוקים, מתכון מיוחד לראש השנה באדיבות שף אסי דהאן / דגי הדן. מתכון ל-8 מנות ראשונות או 4 מנות עקריות
מצרכים:
4 דגי פורל נקי מעצמות, עם העור (8 פילטים)
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
3 כפות ליקר קלבדוס או ברנדי איכותי
1 פחית סיידר תפוחים צלול
2 כפות קורנפלור מעורבבים עם ¼ כוס מים לבלילה אחידה
2 כפות שמן
2 כפות דבש
מלח, פלפל
להגשה:
1 תפוח עץ גרנד חתוך לפרוסות
½ כוס גרעיני רימונים
1/4 כוס פיסטוקים קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
1. ממליחים ומפלפלים את פילה הפורל, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים קלות את הפילה משני צידיו. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. באותה מחבת, מאדים את קוביות הבצל כ- 2-3 דקות. מוסיפים ליקר קלבדוס או ברנדי ואת סיידר התפוחים, מרתיחים ומתבלים במלח ודבש. מחזירים את פילה הפורל למחבת ומבשלים כשתי דקות נוספות. מצרפים את בלילת הקורנפלור וכשהרוטב מסמיך מורידים מהאש.
2. להגשה: מניחים שני פילטים של פורל (או אחד למנה ראשונה) במרכז הצלחת יוצקים מסביב מעט מהרוטב ומקשטים בפרוסות תפוח, גרעיני רימונים ופיסטוק.
בתיאבון!