גלילת פרגיות במילוי תפוח עץ גרנד סמיט ופירות יבשים - מתכון מיוחד לט"ו בשבט של השף דימיטרי סיבין, ממסעדת הבשרים הכשרה space שבמושב אמונים
8 יחידות של סטייק פרגיות
2 תפוחי עץ גרנד סמיט
מרכיבים למילוי:
50 גרם צימוקים
50 גרם תאנים
50 גרם משמש
150 גרם מחמאה
1 שן שום לתיבול תפו"א
6 יחידות תפו"א אדומים גדולים
מרכיבים לרוטב:
1 בקבוק יין אדום יבש
250-300 גרם סוכר
1 ענף טימין
200 גרם אטריות אורז יבשות
אנטיפסטי- ירקות מתובלים וצלויים בתנור (בטטה, עגבניות שרי, שומר, אספרגוס)
אופן ההכנה:
להכנת גלילת פרגיות במילוי תפוח עץ גרנד סמיט ופירות יבשים על מצע תפוח אדמה בנוסח עמודי הגשר בליווי אנטיפסטי ואטריות אורז פריכות ברוטב יין אדום יש לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם למקלות ישירות ועבות, שוטפים, מתבלים ומכניסים לתנור ל180 מעלות למשך 30 דקות.
משרים את הפירות היבשים במים ל-10 דקות וחותכים לקוביות קטנות. ממיסים מחמאה במחבת ומקפיצים את תפוחי העץ עם הפירות היבשים במשך 3-4 דקות.
את סטייק הפרגית ממלאים במילוי, סוגרים עם קיסם שיניים ומכניסים לתנור ל180 מעלות למשך 25 דקות. מטגנים קלות אטריות אורז עד שהופכים לפריכים. מצמצמים יין וסוכר עם ענף טימין טרי עד לקבלת מרקם סמיך ומרכיבים את המנה.