שומרי הכשרות בפסח לא צריכים לוותר על עוגיות טעימות: עוגיות קוקוס מנצ'לו - מתכון מומלץ של רולדין לעוגיות כשרות לפסח, מתוך קולקציית הקינוחים החדשה של הרשת
מרכיבים:
תבנית מרופדת בנייר אפייה
העוגיות:
470 גרם סוכר (2 + 1/3 כוסות)
7 חלבונים
280 גרם קוקוס טחון (2 + 3/4 כוסות)
2 כפיות גרם גרדת לימון (מ -1 לימון קטן)
2 טיפות תמצית וניל
אופן הכנת העוגיות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
טורפים מעל בן מארי* את החלבונים והסוכר עד להמסת הסוכר.
מעבירים למערבל מזון, מוסיפים גרידת לימון ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב (כ- 10 דקות במהירות גבוהה).
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקוקוס בהדרגה.
מזלפים בעזרת שק זילוף על גבי נייר האפייה, מקפידים לשמור רווח של 3 ס"מ בין העוגיות.
מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל 170 מעלות.
אופים במשך 14-12 דקות, עד לקבלת עוגיות עם גוון זהוב בהיר.
* בן מארי - ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.