כלים

‏‏‏‏‏‏פסטה עם ירקות ברוטב עגבניות, בסגנון איטלקי - מתכון פסטה בריא ומומלץ, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

2 כפות מרק צח מירקות

פלפל אדום קצוץ גם

פלפל צהוב קצוץ גס

פלפל ירוק קצוץ גס

‏2 קישואים קטנים פרוסים בעובי 1 ס"מ

חצי בצל קצוץ

שן שום כתושה

‏2 כוסות עגבניות משומרות קצוצות עם המיץ‏

כף רסק עגבניות

‏4 עגבניות מיובשות גדולות מרוככות במים וקצוצות‏

‏2 כפות אורגנו טרי קצוץ או כפית אורגנו מיובש‏

‏2 כפות ריחן טרי קצוץ או כפית ריחן מיובש‏

חצי כפית מלח ים

חצי כפית פלפל שחור

‏250 גרם פסטה

מחממים מחבת גדולה ועמוקה ומוסיפים את המרק ואת כל שאר החומרים, מלבד הפסטה. מביאים לרתיחה, מכסים ‏ומבשלים מעל להבה בינונית נמוכה במשך 15-20 דקות. ‏מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים היטב ומגישים עם רוטב הירקות.