כלים

קדאיף מסקרפונה - מתכון לקינוח מיוחד ממסעדת "חוות התבלינים" בגלבוע. המנה, ומנות רבות אחרות, תוצג בשבוע הבא ב"שבוע טעמים בעמקים 2011", שייפתח בעמק יזרעאל ב- 16 בינואר

kadaifחומרים:

300 גרם גבינת מסקרפונה

1 מקל וניל

2 תפוזים סחוטים

1 תפוז מגורד

150 גרם סוכר

50 גרם חמאה

500 גרם איטריות קדאיף

מי סוכר

לקישוט: פיסטוק טחון, סילאן

אופן ההכנה

את גבינת המסקרפונה מערבבים עם פנים מקל הוניל, מיץ התפוזים, סוכר וגרידת התפוז.

- את אטריות הקדאיף מערבבים עם החמאה.

- מסדרים חצי מכמות האטריות הקדאיף על תבנית.

- במרכז את תערובת הגבינה.

- מעל שכבת אטריות קדאיף נוספת.

- אופים בחום 180 מעלות 15 דקות.

- לאחר ההוצאה מהתנור מוזגים מעל את מי הסוכר.

להגשה: לפזר מעל פיסטוק טחון או קליפת תפוז וסילאן

מומלץ להניח מעל כדור גלידת וניל.