קדאיף מסקרפונה - מתכון לקינוח מיוחד ממסעדת "חוות התבלינים" בגלבוע. המנה, ומנות רבות אחרות, תוצג בשבוע הבא ב"שבוע טעמים בעמקים 2011", שייפתח בעמק יזרעאל ב- 16 בינואר
300 גרם גבינת מסקרפונה
1 מקל וניל
2 תפוזים סחוטים
1 תפוז מגורד
150 גרם סוכר
50 גרם חמאה
500 גרם איטריות קדאיף
מי סוכר
לקישוט: פיסטוק טחון, סילאן
אופן ההכנה
את גבינת המסקרפונה מערבבים עם פנים מקל הוניל, מיץ התפוזים, סוכר וגרידת התפוז.
- את אטריות הקדאיף מערבבים עם החמאה.
- מסדרים חצי מכמות האטריות הקדאיף על תבנית.
- במרכז את תערובת הגבינה.
- מעל שכבת אטריות קדאיף נוספת.
- אופים בחום 180 מעלות 15 דקות.
- לאחר ההוצאה מהתנור מוזגים מעל את מי הסוכר.
להגשה: לפזר מעל פיסטוק טחון או קליפת תפוז וסילאן
מומלץ להניח מעל כדור גלידת וניל.