קציצות עוף אפויות - מתכון בריא ומומלץ לקציצות עוף בתנור, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

רכיבים:

חצי קילו חזה עוף טחון

1 שורש סלרי קלוף ומגורר דק

1 כוס עלי סלרי קצוצים דק

1 ביצה

4 כפות פירורי לחם

מלח ופלפל

לרוטב ולתוספת:

1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כף גדושה מרק עוף

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה

1.מערבבים את חומרי הקציצות לתערובת אחידה. מכינים קציצות בגודל כדורי פינג-פונג (אין צורך לגלגל בפירורי לחם ו/או לטגן).

2.מערבבים את חומרי הרוטב היטב (שאבקת המרק תימס) ויוצקים לתבנית פיירקס גדולה. תוחבים בין קוביות הדלורית את הקציצות. יוצקים בכף מהרוטב על הקציצות.

3.מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בחום בינוני חצי שעה.

4.מסירים את רדיד האלומיניום, אופים עוד רבע שעה ומגישים.