חומרים:
1 ק"ג רגל עגל
200 גר' ברך עגל
3 בצלים עם קליפה
4-5 עלי דפנה
4-5 גרגרי פלפל אנגלי
שום קצוץ מחצי ראש
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור
ליטר וחצי ממים
אופן הכנה:
- את הרגל והברך מבשלים במים במשך כ-15 שעות לפחות בבישול ארוך ואיטי על אש קטנה.
- לאחר הבישול מוסיפים : בצל, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח, פלפל שחור ושום ומבשלים שוב במשך כ- 4 שעות.
- בסוף הבישול מסננים את הנוזלים לקערה.
- מפרידים את הבשר מהעצמות.
- קוצצים דק ומכניסים לתוך הקערה.
- יוצקים את התערובת לתוך תבנית מתאימה ומכניסים למקרר למספר שעות עד למצב קרישה.
- בזמן ההגשה חותכים למנות ומגישים עם פלחי לימון.