כתף עגל אפוי בבירה לף בראון עם ירקות שורש – מתכון למאכל אירי מיוחד של מסעדת ה- Temple Bar – Irish Pub
לקראת החגים מציע צחי בוקששתר, שף מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה שלושה מתכוני רימונים, כשרים, קלים להכנה וטעימים לאכילה: סלט שומר ורימונים עם סביצ'ה אנטיאס, סלט רשאד ורימונים, וגם פלטת בשרים מעושנים מיוחדת
עוגת דבש לחה עם משמש - חומרים לעוגה בתבנית עגולה מספר 26:
תאנים ממולאות בבשר טחון על מצע פירות יבשים - מתכון אקזוטי של השף ניסן מיכלסון, שף מסעדת calma חוף לידו, אשדוד
צחי בוקששתר השף של Black Bar 'n' Burger מציע טכניקה נהדרת להכין דגים: אחרי שמפנימים את השיטה עם המלח, כל דג טרי יהיה נהדר כך. המלח שומר על הדג מלהידבק בהתחלה והעור יוצא פריך וטעים מאין כמותו. גם את האילתית בירקות ירוקים ש- Black Bar 'n' Burger הכינו לתשעת הימים, מכינים בדרך דומה
צחי בוקששתר, שף הרשת "בלאק", מציג מתכון קליל מתוך התפריט המיוחד - ה"פישבורגר": המבורגר עסיסי מבשר אילתית. (רצוי טרי ולא קפוא). במסעדת Black Bar 'n' Burger מגישים אותו בנוסח מעט שונה אך זהו מתכון ביתי נפלא
מתכון מיוחד ולא שגרתי, עם נגיעת אניס דומיננטית, למנה עיקרית מושקעת, של השף רני אלבז ממסעדת הביסטרו הים תיכונית "סופרה" באשדוד. בתיאבון!
מי אמר שארוחת שבועות ישראלית חייבת להיות כבדה ומפוצצת? לדעת טל אבואב, השף של מסעדת "אושן" בהרצליה, אפשר ורצוי להכין ארוחת קלה וטעימה שמשאירה 'טעם של עוד' לכל האורחים. פילה סלמון ביוגורט עיזים בתוספת פירה ערמונים- מצרכים ל-4 מנות:
לביבות בליני עם מוס גבינת מסקרפונה ותותים- השף אשר מגד, מ"קראנץ' אצולת המאפים", מגיש מתכון מנצח לקינוח גורמה גבינתי, מתאים לשבועות
לקראת שבועות: מתכון מיוחד לכופתאות גבינה ללא סוכר, באדיבות מסעדת "טוליפ" ההונגרית בת"א. מרכיבים: קילו גבינה לבנה 9%, 3 ביצים, 10 כפות סולת, קמצוץ מלח, שמנת חמוצה, פירורי לחם, חמאה