ליום העצמאות – המתכונים המיוחדים של אלעד כחלון, סו-שף מסעדת הלופט, ל"על האש" כמו שצריך: חצילים קלויים בטחינה, סלט פלפלים קלויים, ולמרינדת ג'ינג'ר סויה מיוחדת לעוף. כל הדברים הקטנים שמסביב לבשר ועושים חג שמח - בתיאבון!
מרק שונה, מרק דובדבנים קר, מוכר לרבים מיוצאי הונגריה כקינוח חמצמץ מרענן. מצרכים: ציפורן, אבקת וניל, קינמון טחון, דובדבנים חמוצים, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, קמח, סוכר, ולהגשה- קצפת ועלי נענע
הרוטב עם השם המוזר צ'ימיצ'ורי, הפך כבר מזמן לשם שגור בפי מסעדנים ידועים וניתן למצוא אותו על כל שולחן במסעדות המתמחות בעשיית בשר, בעיקר בקרב השפים הארגנטינאים (גאוצ'ואים) הידועים בכל העולם כאלופים בעשיית בשר אשר אינם מעיזים להגיש לשולחן את המנות ללא רוטב הצ'ימיצ'ורי
שף מסעדת הפריים , אבי קאופמן , משתף לראשונה במתכון להכנת הסושי המרוקאי
סופגניות "לינדה" במילוי בקר וירקות, מתכון של שף גבי מגידיש, מסעדת לינדה. סופגניה לא חייבת להיות עם ריבה, במסעדת לינדה באשקלון החליטו למלא אותה בבשר בקר
כבד אווז out – כבד ברווז in. מנה חדשה, כבד ברווז בענבים ובצל מטוגן, כובשת את הסועדים במסעדת אלגונקווין. כבד האווז הוא חלק בלתי נפרד וידוע היטב ממטבח הגורמה האירופאי, ופריט מוכר היטב לכל אנין טעם ישראלי. לעומת זאת, בן דודו, כבד הברווז, הנחשב דוקא לרך יותר ועשיר בטעמו, לא עלה עד היום באופן תדיר על הצלחות במסעדות היוקרה הישראליות. חסידי כבד הברווז אף מעלים כטיעון נוסף בזכותו את העובדה שגידול ברווזים אינו כרוך בפיטומם המיותר ומלא הסבל, כפי שנהוג אצל האווזים, אלא הם מגודלים כמו עופות רגילים
מרק בטטה עם פקאנים מסוכרים - מתכון של שפית רלי שולמן ממסעדת אלגונקווין
אחד הקינוחים הידועים בעולם הם "ביצי השלג" המפורסמות הידועות גם בכינויים הצרפתי Ouefs a la Neige. רלי שולמן, שפית מסעדת הגורמה הצרפתית "אלגונקווין" שבמושב בניה חושפת את המתכון שלמדה בחלק הצרפתי של קנדה