חומרים וציוד
- 2 כוסות אורז לסושי, אפשר גם אורז לבן.
- 2 כוסות מים.
- 8 דפי אצות נורי (ניתן לרכוש בכל סופר) - אפשר להשתמש בחביתה במקום נורי לגיוון ולאנשים אשר לא אוהבים אצות.
- חריימה – עדיף מדג סלמון.
- חצי כוס חומץ אורז (ניתן לרכוש בכל סופר)
- 2 כפות סוכר
- חצי כפית מלח
- מחצלת במבוק לגלגול הסושי (ניתן לרכוש בכל סופר).
להגשה: מטבוחה
להכנת האורז לסושי:
- מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר ומלח ומניחים בצד.
- שוטפים את האורז.
- מעבירים את האורז לסיר ומוסיפים את המים.
- מביאים לרתיחה (ללא מכסה)..
- מנמיכים את האש למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים עד לאידוי מוחלט של המים (כ- 10 דקות).
- מכבים את האש וממתינים 5 דקות נוספות (עם סיר מכוסה).
- מעבירים את האורז המבושל לקערה גדולה.
- שופכים את תערובת החומץ אשר הכנו בתחילת התהליך על האורז החם ומערבבים עד להספגת החומץ.
- משטחים קלות את האורז המוחמץ בקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
גלגול הסושי:
- מניחים דף אצת נורי ׁ(או חביתה) לרוחב על מחצלת הבמבוק.
- משטחים אורז על האצה עד הקצה.
- מהדקים את האורז בעזרת ידיים רטובות.
- מסדרים על האורז ולרוחב הדף נורי, את החריימה כ- 3 ס"מ השוליים הקרובים אליך.
- מגלגלים ומהדקים בעזרת המחצלת לגליל. כשמגיעים לשוליים הרחוקים, הפנויים, מרטיבים אותם במעט מים כדי שישמשו להדבקה. ממשיכים לגלגל ומהדקים. מניחים בצד.
- חותכים את הגליל לפרוסות ברוחב 2 ס"מ.
- חוזרים על הפעולות לעיל שוב להכנת גלילים נוספים.
- עורכים יפה בכלי הגשה.
- מגישים לצד המטבוחה.