השבוע ציינו פעילי מאהל המחאה חודשיים להצבת האוהל למאבק למען השיוויון ליהודי אתיופיה. בטווח הזמן שחלף ביקשה עיריית ירושלים לפנותם, ובית המשפט המחוזי תמך בהחלטה כדי לא "לתת יד לעבריינות" כלשונו. בתגובה הגישו הפעילים עתירה לבג"צ כנגד הפינוי הצפוי. העתירה תידון ביום א' הקרוב בשעה 13:30 בבית המשפט העליון.
הפעילים מתכננים להפגין בכניסה לבית המשפט העליון בזמן הדיון. אליהם יצטרפו פעילי "העבודה", אשר קיימו השבוע פגישה משותפת עם פעילי המחאה והחליטו לתמוך בהם. גם נועם שליט צפוי להגיע במיוחד מביתו במצפה הילה בכדי לתמוך בזכות העקרונית של חברי המאהל להפגין ולהציב מאהל בדיוק במקום בו עמד עד לפני מס' חודשים מאהל גלעד שליט.
אסתי קירמאיר, פעילה חברתית החברה במפלגת העבודה בירושלים, אשר השתתפה השבוע בפגישה, אומרת כי "לא ניתן יד לפינוי מאהל המחאה. לא יתכן שמאבק לשיוויון חברתי יזכה להכרה פחותה מזה של משפחת שליט! המאבק של משפחת שליט קיבל חיבוק מכלל הציבור הישראלי וכיום, הפעילים במאהל יוצאי אתיופיה צריכים לקבל את כל הגיבוי האפשרי כדי לנהל בצורה חופשית את המאבק הצודק. המאבק הזה הוא לא "שלהם" אלא של כולנו כחברה, ולא הגיוני לא לאפשר להם למחות ולהפגין רק כי לראש הממשלה לא נוח לראות זאת מדי יום. ראש הממשלה מתייחס אליהם כמו עצם בגרון – כמו לכל המחאות השנה. אבל האמת שכל דרישותיהם מוצדקות וקשורות להבטחות ממשלה שלא מומשו, וכל הציבור צריך להתגייס ולסייע להם".
עמוס לאור, חבר המשמרת הצעירה של מפלגת העבודה בירושלים אומר כי "יכול להיות שההד התקשורתי והציבורי הנמוך יחסית סביב המאהל הוא הגורם שמקל על העירייה להחשיב יותר את ה"סדר הציבורי" מאשר את מימוש חופש הביטוי והמחאה במקרה הזה".
פעילי העבודה מקווים כי נוכחותו של נעם שליט תדגיש גם לבית המשפט העליון עד כמה דרישת העירייה לפינוי המאהל אבסורדית ולא מאפשרת חופש ביטוי שיוויוני, מה שיסייע לביטול החלטת הפינוי.