נשיא גרמניה יבקר באוניברסיטה העברית ביום ראשון הקרוב. במוקד הביקור: שיתוף הפעולה המדעי בין ישראל וגרמניה

כלים

נשיא גרמניה כריסטיאן וולף יגיע ביום ראשון, 28 בנובמבר 2010, לביקור באוניברסיטה העברית, אשר במוקדו יעמדו שיתופי הפעולה המדעיים בין האוניברסיטה העברית לגרמניה. הביקור הוא חלק מביקור רשמי וממלכתי של הנשיא הגרמני בישראל.

במהלך ביקורו באוניברסיטה, יציגו שני חוקרים מובילים מהאוניברסיטה – ד"ר נעם שובל ופרופ' אילון ועדיה – את תוצאות מחקריהם אשר נערכו בשיתוף פעולה עם מדענים גרמנים.

ראש המחלקה לגיאוגרפיה ד"ר נעם שובל יציג את פרויקט המחקר שלו, שנערך בשיתוף אוניברסיטת היידלברג, ליישום טכנולוגיית ה-GPS במעקב אחר תנועותיהם של אנשים הסובלים ממחלת האלצהיימר. המחקר נערך בקרב קשישים בגוש דן ובמטרופולין Rhine Neckar שבגרמניה. המחקר בחן כיצד אנשים נעים במרחב, באיזה כלי תחבורה הם עושים שימוש, היכן הם מעבירים את זמנם וכמה מזמנם הם מעבירים בבית. המחקר נמצא עדיין בשלב תיעוד ואיסוף נתונים, אך עד כה פרסמו החוקרים במשותף 15 מאמרים על עבודתם.

פרופ' אילון ועדיה, ראש מרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח, יציג את התוצאות של עבודה מדעית ישראלית-גרמנית משותפת המיועדת לפתח את המנגנון של ממשק אדם-מכונה (Brain-Machine Interface) , אשר לומד "לקרוא" פעילות חשמלית של המוח ולשלוט בהתנהגות. היכולת להבין את כוונות האדם באמצעות "קריאת" פעילות מוחו תמיד היוותה נושא מרתק בז'אנר המדע הבדיוני, ואומנם התחום של ממשק מוח-מכונה מתפתח ומתקדם בקצב הולך וגובר והופך לאחד האתגרים המרתקים של המחקר הנוכחי.

הפרויקט, המכונה METACOMP ונערך בתמיכת הקרן הגרמנית-ישראלית DIP, היה פרויקט ה-BMI הראשון בישראל. שתי קבוצות מאוניברסיטת פרייבורג ומאוניברסיטת ברמן בגרמניה ושתי קבוצות מהאוניברסיטה העברית לקחו חלק בפרויקט.

ההישג המרכזי של צוות המחקר היה פיתוח אלגוריתם מחשב סתגלן במיוחד בשם KARMA שמקיים אינטראקציות עם המוח ולומד באופן דינמי להבין את כוונת המוח. הממשק לומד מהר מאוד, תוך דקות ספורות, לייצר התנהגות חדשה בזמן אמת, והוא הולך ומשתפר ככל שהלמידה נמשכת. נוסף לכך, מצאו החוקרים כי הלמידה מושגת באמצעות שילוב של תהליכים במוח המשנה את הפעילות החשמלית שלו, ושל תהליכים במחשב שלומד להבין טוב יותר את האותות של המוח ולשפר את ביצועיו.

שני הפרויקטים שיוצגו הם רק חלק מתוך עשרות פרויקטי מחקר ישראלים-גרמניים משותפים שנערכו באוניברסיטה העברית.

עדכונים אחרונים

דצמ 26, 2024

קורס מכירות אונליין – הטוב ביותר בארץ!

בעולם העסקי המתחדש והדינמי, יכולת המכירה היא אחד המפתחות להצלחה. אם אתם בעלי עסק…
ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…