לאחר דיון סוער, אישרה ועדת הפנים של הכנסת את תקנות הפחתת קנסות למזהמים. על פי התקנות, ניתן יהיה להפחית קנסות שיטיל המשרד להגנת הסביבה על מזהמי ים משיקולים שונים, כולל במקרים בהם מדובר במזהם שזו אינו הפעם הראשונה שהפר הוראה בחוק למניעת זיהום ים.
במהלך הדיון תקף השר להגנת הסביבה את ארגון 'אדם טבע ודין' ואת פעילות הארגון בתחום ההגנה על הסביבה. עו"ד נירית לוטן מ'אדם טבע ודין הגיבה במהלך הדיון על דבריו של ארדן ואמרה כי לא ייתכן שהשר עושה דה לגיטימציה לארגוני הסביבה, כאשר הביקורת המקצועית שהם משמיעים אינה לרוחו.
עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל 'אדם טבע ודין': לצערנו, השר להגנת הסביבה פעל היום בניגוד לאינטרס הציבורי כאשר אישר תקנות המטיבות עם מפעלים מזהמים, כאשר מאידך, טרם אושרו תקנות שמטילות היטל על המזהמים. אני סבור כי דווקא השר להגנת הסביבה צריך לעשות כל שביכולתו על מנת להחמיר עם מי שמזהם את הסביבה"
במהלך הועדה הציג מ"מ מנכ"ל עמותת "צלול" את עמדת "צלול" הדורשת דיווח מנומק מטעם המשרד להגנת הסביבה בדבר הפחתת קנסות כספיים למפעלים מזהמים. דרישת "צלול" באה בעקבות התובנה שלממונה מטעם החוק והתקנות יש שיקול דעת כמעט בלתי מוגבל להחליט על הפחתת העיצום הכספי בכל מקרה בו ימצא לנכון להתערב.
ב"צלול" מציינים שהועיל ומדובר בנושא ציבורי ממעלה ראשונה, ובשל ההשלכות הסביבתיות והבריאותיות הכרוכות במקרה של זיהום, יש צורך בקיבוע נושא השקיפות הציבורית וחובת הדיווח במסגרת התקנות הקיימות. עוד ציינו ב"צלול" כי סביר שהחלטה זו של חובת הדיווח, תביא להפעלת שיקול דעת מרוסן ומושכל יותר מצד הממונה מטעם המשרד להגנת הסביבה, זאת בפרט כאשר כל החלטותיו יהיו נתונות לפיקוח וביקורת ציבורית.
בתום הדיון בועדה ציין יו"ר הועדה- ח"כ דוד אזולאי כי הסעיף המוזכר לעיל יהווה חלק מהתקנות במלואן ודרש כי בסוף כל שנה יוגש לועדה דיווח מרוכז על היקף הפחתות העיצומים הכספיים ונימוקים תואמים. התקנות המעודכנות אושרו ויכנסו לתוקף מיד לאחר הצגתן ברשומות.