מאבק חריף פרץ לאחרונה בין שני אתרים לחילופי זוגות המרכזים אלפי גולשים העוסקים בתחום מעורר המחלוקת. בעל האתר 'סווינגרס' הגיש ל – IL-DRP – מנגנון בוררות לסכסוכי שמות מתחם (דומיינים), בקשה להעביר את רישום שני שמות מתחם מבעלי אתר 'זיגזוג' אליו

כלים

שמות המתחם שבבסיס המריבה היו עד לא מזמן רשומים על שם בעל האתר 'סווינגרס', אך חזרו לשוק עקב אי חידוש הרישום שלהם. בעלי אתר 'זיגזוג' שהבחינו כי שמות המתחם הללו פנויים, רשמו אותם על שמם.

העותר הגיש בקשה למנגנון הבוררות לקבוע שהזכויות בשמות המתחם שבמחלוקת מסורות לו ולא לבעלי האתר 'זיגזוג', בטענה שיש לו זכויות קנייניות בשמות הללו.

לאחר שבחנו את נימוקי הצדדים החליטו שלושת הבוררים לדחות את טענות בעל האתר. בהחלטתם קבעו כי המילה swingers היא ביטוי שנעשה בו שימוש נרחב על ידי אתרים הפונים לקהילת חילופי הזוגות וכי השמות הללו לא רכשו 'משמעות משנית' הקושרת אותם במיוחד לעותר.

תחום חילופי הזוגות הישראלי זכה לעדנה רבה בעידן האינטרנט, המאפשר בפעם הראשונה לזוגות החובבים גיוון בחיי המין שלהם, למצוא זוגות בעלי עניין דומה באתרי היכרויות דיסקרטיים ברשת, במקום להיחשף מול עשרות זוגות עיניים במסיבות חושפניות וסליזיות הנערכות במועדונים ובוילות פרטיות.

ברשת האינטרנט הישראלית פועלים גורמים לא מעטים העוסקים בתחום חילופי הזוגות, והאתר המוביל את התחום בישראל הוא אתר 'זיגזוג' המדורג במקום 1022 בישראל לפי דירוג alexa(ככל שערך הדירוג נמוך יותר – כך מספר הגולשים רב יותר).

לפני מספר חודשים רכש אתר 'זיגזוג' שני שמות מתחם פנויים בשם: swinger.co.il ו- swingersparty.co.il, שהיו בעבר בשימוש אתר מתחרה ל'זיגזוג' בשם 'סווינגרס' (10,420 בדירוג alexa בישראל).

בן ציון דניאל לוי, מבעלי אתר 'סווינגרס', והבעלים לשעבר של שמות המתחם שבמריבה הגיש עתירה להשבת הרישום בשמות המתחם על שמו.

העתירה הוגשה ל– IL-DRP- מנגנון בוררות הממונה על ידי איגוד האינטרנט הישראלי להכרעה בסכסוכים סביב שמות מתחם בסיומת ישראלית (.il).

מעתירתו של בן ציון עולה כי צמד שמות המתחם שימשו את אתרו בעבר כ"כתובת שקופה" המפנה אוטומטית אל האתר המרכזי, אך לפני מספר חודשים לא חידש בן ציון את רישום שמות המתחם, וצמד הכתובות הללו שב אל שוק שמות המתחם הפנויים, בו כל אדם רשאי לרוכשם. עקב שחרור שמות המתחם רכשה אותם חברת אינטרדייט מפעילת אתר 'זיגזוג'.

בעתירתו טען בן ציון כי אתרו מוכר היטב בקהילת חילופי הזוגות בישראל וכי המונח "swingers" מזוהה עמו ועם האתר שלו. עוד טען ששמות המתחם 'swinger.co.il' ו – 'swingersparty.co.il' זהים או דומים עד כדי הטעיה לשם אתרו ושבעלי אתר 'זיגזוג' רשמו והשתמשו בשמות המתחם הללו בחוסר תום לב.

מנגד טען פרקליטה של חברת 'אינטרדייט' הנתבעת, עו"ד דן אור-חוף, כי דווקא חברת אינטרדייט היא הידועה ידועה יותר כמובילה בישראל בהקמה ובניהול אתרי היכרויות רבים ומצליחים, וביניהם אתר 'זיגזוג' - האתר המוביל בישראל לקהילת חילופי הזוגות בישראל.

כמו כן, טען עו"ד אור-חוף שבעלי האתר 'זיגזוג' רשמו את שמות המתחם על שמם בתום לב, לאחר שגילו כי הם פנויים לרישום על ידי הציבור. כמו כן ציין עו"ד אור חוף שלעותר אין זכות קניינית על שמות המתחם, מפני ששמות המתחם הם שמות תיאוריים, אשר אתרי אינטרנט רבים משתמשים בהם - ולכן לא ניתן לייחס אותם לעותר.

נימוקי עו"ד אור-חוף - פרקליט אתר 'זיגזוג' שכנעו את שלושת הבוררים אשר דחו את העתירה, וקבעו כי דינם של שני הדומיינים להישאר בידיה של חברת 'זיגזוג'.