החשדות שנבדקו במהלך המבצע, בו פעלו כוחות האכיפה מול מספר בעלי משקים בהם בוצעו חיפושים, כוללים עבירות של שימוש חורג בקרקע חקלאית למטרת מסחר ותעשייה, בנייה בלתי חוקית וכן חשד לאחזקת חלקי רכב החשודים כגנובים.
במסגרת המבצע נאספו ראיות המעידות על הפרות נרחבות של חוקי התכנון והבנייה, על שימושים מסחריים רחבי היקף, בשטחים של עשרות דונמים שייעודם חקלאי, עליהן הוקמו מסגריות, עסקים למכירת חומרי בניין, ועסקים נוספים.
בנוסף נחשפו במבצע הפרות בוטות של דיני המס לרבות אי דיווח על הכנסות ועל עצם קיומם של עסקים. המשרד להגנת הסביבה, באמצעות המשטרה הירוקה, הטיל קנסות בגין זיהומי קרקע, וכן נקט בהליכי התראה טרם חקירה פלילית בשני מקרים נוספים.
בסיור במשקים נמצא כי אף לא אחד מהעסקים שנבדקו עומד בתנאי כיבוי אש לצורכי קבלת רישיון עסק ובאחד המשקים נמצאה גניבת חשמל גדולה והזנחה קשה של בעלי חיים. בנוסף נתפסו כמאה חלקי רכב הרשומים כגנובים, מאחר ואינם רשומים עפ"י חוק. כמו כן נגבו חובות מחייבים ע"י המרכז לגביית קנסות וכן ע"י המוסד לביטוח לאומי.
לפי ההערכות ברשות מקרקעי ישראל, 85% מהנחלות במושב נמצאות בהפרה של דיני מקרקעין. מדובר למעשה על כ- 400 דונם של קרקע בה נערך שימוש ללא אישור. הפעילות המשולבת היא הראשונה מסוגה במסגרת פעילויות ביקורת נוספות המתוכננות באיזור כולו. בעקבות ממצאי הפעילות יינקטו הליכים משפטיים ופעולות אכיפה.
"מדובר בהיקף חריג של הפרות חוזה מצד בעלי משקים שקיבלו קרקע למטרות חקלאיות, אך השתמשו בהן למטרות מסחריות וכך גרפו ממון לכיסם על חשבון קופת המדינה. השימוש החריג פגע למעשה באיזורי תעשייה מוסדרים של הרשויות הסמוכות, בהן בעלי עסקים הפועלים כחוק משתמשים בקרקע בצורה מסודרת בהתאם לייעוד התיכנוני" אומר ישראל סקופ, מנהל החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל.