מתכון לעוגת גבינה לשבועות - עוגת גבינה אפויה של רולדין במתכון קלאסי, עם ארומה של וניל וגרידת תפוז ובציפוי שמנת חמוצה
תבנית עגולה בקוטר 24 משומנת בספריי שמן
מרכיבים:
בסיס העוגה (בצק פריך):
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
200 גרם חמאה
300 גרם קמח (2 כוסות)
1 ביצה
1 טיפה תמצית וניל
1/2 כפית גרדת קליפת תפוז
העוגה (תערובת הגבינה):
135 גרם סוכר (2/3 כוס)
40 גרם קמח תפו"א (1/3 כוס)
400 גרם גבינה לבנה 9%
300 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים
2 טיפות תמצית וניל
ציפוי - שמנת חמוצה:
300 גרם שמנת חמוצה
30 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בסיס העוגה – (בצק פריך):
מערבלים במערבל עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.
מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית.
אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, מוציאים ומצננים.
העוגה (תערובת הגבינה):
מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה.
חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות , מנמיכים ל-170 מעלות , אופים 20 דקות נוספות, מוציאים, ומצננים.
ציפוי שמנת חמוצה:
טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, ומורחים מעל העוגה.
מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת ומגישים