מרים הוד ממסעדת בית שלום במטולה ממליצה על עוגת הגבינה מבית סבתא, אותה היא מגישה לאורחי המסעדה
תבנית עגולה 28
מצרכים:
6 ביצים
1.5 כוס סוכר
3 גביעי גבינה לבנה (750 גרם)
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
קליפת לימון מגורדת
גביע שמנת חמוצה
לשכבה עליונה-
חבילת שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
אופן הכנה:
מקציפים את החלבונים עם שני שליש כוס סוכר.
מערבלים בעזרת מיקסר את שאר החומרים בנפרד- לבלילה חלקה. ומוסיפים לחלבונים המוקצפים.
יוצקים בתבנית משומנת ואופים בחום- .c150 כחצי שעה, עד שתופחת, מורידים את החום ל- .c100 ומשאירים שעה וחצי נוספת בתנור. מצננים.
מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ומורחים על העוגה.
לגיוון, ניתן להוסיף מעל קרם השמנת דובדבנים טריים או שוקולד.