עם בואם של הגשמים הראשונים והירידה בטמפרטורות יקפצו אלינו לביקור בקרוב גם נגיפי וירוס השפעת ואיתם כאבי הראש, השיעול ושאר התסמינים

כלים

סמדר טייטלר, ביוטכנולוגית בחברת התרופות "פלוריש", עושה היכרות עם האויב החורפי ונותנת כמה טיפים, שיעזרו לכם להתמודד עם המחלה.

* מחלת השפעת- ממש לא נעים להכיר- מחלת השפעת הינה מחלה ויראלית שנגרמת ע"י מגוון וירוסים ממשפחת השפעת. תסמיני המחלה מתבטאים בחום גבוה, כאבי עצמות, הרגשה כללית רעה, שיעול, נזלת ועוד. הנגיף עובר במהירות מאדם לאדם באמצעות הפרשות מדרכי הנשימה. שיעול, עיטוש וגם נזלת הם מקור בדוק להעברת הנגיף. ילדי גן חשופים מאד לנגיף השפעת בשל נטייתם לחלוק צעצועים, מוצצים ושאר חפצים אישיים.

* חיסונים- הרופאים ממליצים לכל האוכלוסייה ובעיקר לקבוצות שנמצאות בסיכון כגון ילדים, זקנים וחולים במחלות כרוניות להתחסן נגד מחלת השפעת. אמנם החיסון אינו מכסה בשלמות את כל נגיפי השפעת הקיימים, אולם גם אם המחוסן יחלה בשפעת, ככל הנראה הופעתה תהייה קלה יותר.

* שימרו מרחק – מומלץ להימנע ממגע קרוב עם אדם שמשתעל או מתעטש בתדירות גבוהה. אם אתם במקום העבודה דאגו לפתוח חלון ולאוורר את החלל. חשוב מאד לשמור על היגיינה אישית- רחצו ידיים במים ובסבון בתדירות גבוהה והשתמשו בחומר מחטא. אם אתם אלו שהתקררתם- שמרו על עצמכם ועל חבריכם לעבודה והישארו בבית.

* אוכל של סבתא- מומלץ לאכול מזון מבושל כמו מרק, המבוסס על ירקות חורפיים מבושלים וכן ירקות ופירות טריים, העשירים בויטמינים. מלבד היותו של המרק מחמם וטוב להתקררות, הוא גם מעודד ניקוי טבעי של דרכי הנשימה העליונות. חשוב גם לשתות שתייה חמה וקרה בכמות מספקת לכל אורך היום- שתיית נוזלים (ללא קפאין) מלחכת ומעודדת את תגובת מערכת ההגנה הטבעית. בנוסף, מעודדים הנוזלים סילוק ליחה ומסייעים להתמודדות עם המחלה בצורה טבעית.

* נא להתלבש בהתאם- חשוב להתלבש בלבוש המתאים לעונה, וזאת מכיוון שהמעבר בין חום לקור עלול לגרום לחולשה של מערכת החיסון, להתקררויות ולחשיפה לנגיפים שנמצאים באוויר. כשאנחנו בחדר מחומם יחסית מומלץ להצטייד בחולצה דקה יותר וכשיוצאים החוצה לאוויר הצח, כדאי להצטייד בסווצ'ר מחמם. עכשיו, כשהערבים קרירים, כדאי להתלבש בצורה חמימה, במיוחד לגבי ילדים, הנוטים לזרוק מעצמם את השמיכה במהלך הלילה.

* חיזוק טבעי- מומלץ לחזק ולתמוך במערכת ההגנה הטבעית על בסיס יומיומי באמצעות נטילת תוספים כגון ויטמין C ופרוביוטיקה. את הפרוביוטיקה ניתן לצרוך במתן תוסף יומי בצורת אבקה או כמוסות בהתאם לגיל המשתמש. השימוש בחיידקי פרוביוטיקה מתאים לכל גיל ומומלץ גם במקרים של הפרעות עיכול או בזמן ולאחר טיפול אנטיביוטי. מומלץ להעדיף תוסף פרוביוטי אשר נתמך במחקרים קליניים וספציפי לגיל המשתמש.

* בלי אנטיביוטיקה- השפעת הינה מחלה ויראלית ולכן בד"כ אין צורך בטיפול אנטיביוטי המקובל במקרה של דלקת או חיידק. אם בכל זאת לא הצלחתם להתחמק מביקור של האויב הנגיפי ולקיתם במחלת השפעת- זכרו כי המחלה חולפת לאחר 7 ימים בערך, עם או בלי שימוש בתרופות כלשהן. דאגו לנוח הרבה, לשתות משקאות מחממים ולאכול מרק עוף מפנק. היעזרו בתרופות שמורידות חום ומפחיתות כאבים והימענו ממצבי לחץ ועצבים- קחו לכם את הזמן להבריא בצורה הטובה והרגועה ביותר.