לדברי יו"ר ההסתדרות אם המו"מ עם האוצר יגיע למבוי סתום תבקש ההסתדרות לחדש את איום השביתה. בעניין הפנסיה אמר עיני: "גביית דמי הניהול – כמו בשוק האפור". בעניין משבר הרופאים: "הפתרון לא יבוא מבתי המשפט וכיפופי ידיים"
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר היום, בהתייחסו למאבק בעניין עובדי הקבלן, כי "במו"מ עם האוצר מתבררת תמונה עגומה ומדהימה. ניהלתי מאות משאים ומתנים ובפעם הראשונה אני רואה שהמדינה כמעסיק באה למו"מ שאינה יודעת מה קורה עם עובדים שהיא מעסיקה בחצרות שלה. מרוב שהתופעה רחבה המדינה לא יודעת כמה עובדי קבלן יש ובאיזה צורת העסקה". את הדברים אמר הבוקר עיני בנאומו בוועידה לחיסכון פנסיוני של העיתון "כלכליסט".
עיני אמר כי ההסתדרות תבקש היום מביה"ד הארצי לעבודה להאריך את המועד לדיווח בעניין המו"מ עד סוף החודש אולם הדגיש כי אופציית השביתה עדיין קיימת. "במידה והמו"מ לא יצליח אנו נבקש מביה"ד לחזור למסלול השביתה. אני מקווה שהמו"מ יצליח ולא נצטרך להשתמש בשביתה".
עוד הוסיף יו"ר ההסתדרות כי "אם מישהו חושב שהבעיה של האוצר בצמצום מספר עובדי הקבלן זה חוסר גמישות ניהולית הוא טועה". עיני פנה מעל הבמה לשר האוצר שישב שקהל ואמר כי "אני נותן כמה גמישות ניהולית שאתם רוצים. האם אתם מוכנים להכניס את כל עובדי הקבלן? ברור שהבעיה היחידה של האוצר בהעסקה ישירה היא אך ורק כסף ולא גמישות כזו או אחרת".
עיני הביא לדוגמא את עלותם של עובדי הניקיון. "במהלך המו"מ התברר כי אם משווים את שכרו של עובד ניקיון לשכר של עובד מדינה בדרגה הנמוכה ביותר העלות תהיה 8500 ₪. אצל הקבלן העלות היא 5000 ₪. נוצר פער של 3500 ₪. המדינה והקבלן נהנים על גבו של העובד".
עיני אף התייחס לנזקי למסקנות ועדת טרכטנברג בכל הקשור להורדת מכסים ופתיחת השוק לתחרות אומר כי "בקיץ 2011 היתה מחאה חברתית שבעקבותיה הביאו את דו"ח טרכטנברג שהוא למעשה כל התוכניות שישבו במגירות של אגף תקציבים באוצר. עכשיו אנחנו צריכים למזער נזקים של הדו"ח הזה. מי שחושב שאפשר ליצור תחרות פרועה ושוק חופשי בלתי מרוסן בכל מחיר בלי נזקים לעובדים טועה".
עיני התייחס למשבר ב"ויטה פרי גליל" ואמר כי "ויטה פרי גליל תהיה רק הסנונית הראשונה בעקבות פתיחת השוק והורדת המכסים. אני יושב עם הרבה ועדים ומפעלי תעשיה ואני רואה מה צפוי בעקבות התחרות. אלפי עובדים עלולים למצוא עצמם בבעיה. אני לא חושב שזה מה שרצתה המחאה. ציונות משמעותה אחריות כלפי העובדים בתעשייה ובמקומות אחרים. אם יהיה פה רק יבוא אז מה בדיוק אנחנו עושים כאן?".
עיני אף אמר כי לאחר שיסתיים מאבק עובדי הקבלן ההסתדרות תעלה על סדר היום את נושא הבטחת כספי הפנסיה של העובדים. "ב- 2003 רוב רובם של כספי הפנסיה היו מבוטחות באגרות חוב ממשלתיות עם תשואה מובטחת. ואז היתה רפורמה שזרקה את הכסף לשוק. הטייקונים מינפו את עצמם בכסף הזה. אם הם הצליחו אז זה בסדר. אולם אם הם לא הצליחו אז הם מבקשים "תספורת". אנחנו חושבים שיש להחזיר את הבטחון לכספי הפנסיה".
עיני התייחס אף לדמי הניהול הגבוהים שגובות הקרנות. "באגף הפנסיה בהסתדרות עשינו עבודה ומסתבר שהקרונות גובות כ- 20%. זה הפך להיות כמו בשוק האפור. אין סיבה להשלים עם זה".
עיני התייחס אף למשבר במערכת הבריאות ואמר כי "היתה אלי פניה מכמה גורמים לתווך בסכסוך. אמרתי שאסכים לעשות זאת רק אם יו"ר ההסתדרות הרפואית יפנה אלי. אני לא אסכים לעקוף את ארגון העובדים היציג. יחד עם זאת אני אומר לכל הצדדים: בעיות ביחסי עבודה אי-אפשר לפתור בבתי משפט תוך כיפופי ידיים הדדיים. שבו יום ולילה, גלו אחריות ותביאו פתרון מוסכם".