אנדריאוס שנימנה על משלחת ח"כ ערביים שנפגשה עם קאדפי לפני כשנה סיפר כי חברי המשלחת ניצטוו מראש להריע למנהיג ולא לקטוע אותו. "שוכנו במלון מפואר של חמישה כוכבים, אבל בלי טלפון בחדר, הוסענו למדבר, המתנו לקאדפי כשעתיים בחום של 40 מעלות, פגשנו אותו באוהל גדול. דבריו לא היו ברורים, לא היה קשר בין המשפטים, השפה שלו לא מובנת. הוא הציע לנו להתחתן כמה פעמים כידי להביא הרבה ילדים. כל זמן הפגישה היה מוטרד מזבוב שעיצבן אותו" סיפר העיתונאי הישראלי.
יו"ר המרכז לדיאלוג אסטרטגי במכללה השר לשעבר ד"ר אפרים סנה אמר בדיון כי ישראל לא תצליח לתקוע טריז בין החוגים האיסלמיסטים הקיצונים לבין החוגים הדמוקרטים ליברלים בעולם הערבי אם לא תימצא פתרון לסכסוך עם הפלסטינים שכן הדבר מונע משוחרי הדמוקרטיה לתמוך בישראל. ד"ר סנה תקף בחריפות את רשת "אלג'זירה" וטען כי היא גורם עוין ומסית נגד ישראל בהשפעת בעליו הקטרים הקרובים לאיראן.
לדעת תא"ל (מיל.) ברוך שפיגל, לשעבר יועץ שר הביטחון וכיום מראשי המרכז לדיאלוג אסטרטגי ספק רב אם תחודש אספקת הגז ממצרים בשל שיקולים פוליטיים. הסכם השלום לא יבוטל בעיקר לא הנספח הצבאי שבו, אך השלום הקר הקיים ייכנס למצב של קיפאון. יחד עם זאת, סבור תא"ל (מיל.) שפיגל כי על ישראל לנהוג בזהירות כלפי המתרחש במדינות הערביות.
סגן יו"ר המרכז ד"ר דוד אלטמן קבל על קיומו של "גייס שישי" שהינם ערוצי תקשורת זרים הפועלים מישראל נגד ישראל. דיקן ביה"ס לתקשורת פרופ' דב שנער סבור כי יש הגזמה בתיאור ההשפעה של אל-ג'זירה על המתרחש במדינות ערב "מדובר בשיכלול אך לא בדבר חדש שכן גם במהפכת חומייני באיראן פעלו רשתות חברתיות נגד השאה בהם 200 אלף כוהני דת בתשעים אלף מסגדים".
נשיא המכללה פרופ' צבי ארד הגדיר את הארועים במדינות הערביות כמהפכות גדולות אולי אף יותר מהמהפכה הצרפתית. הוא הביע תיקווה כי בסוף התהליך תשרור הדמוקרטיה במדינות הערביות.