קרוב לוודאי כי פטריית כף הרגל היא הבעיה השכיחה ביותר של עור כפות הרגליים וזאת לאור העובדה כי כל 1 מתוך 4 אנשים מאוכלוסיית העולם מתמודד עם מיגור תופעת פטריית כף הרגל. קושי הטיפול בנגע זה, היא העובדה כי הוא עיקש ואינו מוכן להיפרד בקלות. הוא נוכח באזור עור כף הרגל, על גב כף הרגל, על עור הרגליים ובין האצבעות ושואף להתרבות ולהתפשט כמה שיותר כולל אזורי הציפורניים.
מנות פתיחה כיום יכולות בקלות להוות ארוחה שלמה בפני עצמה למי שלא באמת רעב. קבלו את המתכון שכולם אוהבים פטריות שמפניון טריות מוקפצות בשום, חמאה, יין וערמונים. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד.
דלורית ממולאת בפטריות מאי-טאקי ושי-טאקי ברוטב טחינה - מתכון מיוחד באדיבות חוות תקוע
אורז פטריות שי-טאקי ודברים טובים - מתכון מיוחד של חוות תקוע
לרגל חגיגות 30 שנה ל"חוות תקוע" והשנה החדשה שבפתח, משיקה החווה את מגוון המוצרים באריזות במהדורה מיוחדת, הכוללות מתכוני חג. בין המוצרים שישווקו באריזות חג: פטריות אקזוטיות מסוג שי-טאקי, שי-מג'י, שינוקי, פטריות יער ומלך היער, וירקות מיוחדים – שורש ג'ינג'ר טרי, בצלצלי שאלוט, עגבניות לחות, אנדיב לבן ואנדיב אדום
מאפה בצק עלים עם פטריות שינוקי, זוקיני ובצל סגול - מתכון מיוחד מאת ענת לבל מתוך חוברת המתכונים לחג השבועות המצורפים למארזי הפטריות של חוות תקוע. פטריות שינוקי מתאפיינות בטעם מתקתק ועדין המשתלב נהדר במגוון רחב של תבשילים. לפטרייה רגל ארוכה השומרת על מרקם נגיס גם לאחר בישול ארוך, והיא מהווה תוספת דקורטיבית לכל מנה
בלינצ'ס פטריות יער, בצל מקורמל וגבינה כחולה - מתכון מעניין ומומלץ מאת ענת לבל. המתכון לקוח מתוך חוברת המתכונים של חוות תקוע
לכבוד חג השבועות מציעה חברת תבואות מתכון לפשטידת קמח חומוס "ירוקה" ובריאה. בשינוי קל הפשטידה עשויה להתאים גם לטבעונים ולנמנעים מגלוטן. הפשטידה מבוססת על קמח חומוס של "תבואות" בשילוב עלי מנגולד, בצל, מיקס פטריות וטופו, היוצרים טעם מעודן ומיוחד. מלבד יתרונותיו הבריאותיים של הקמח, חשוב לציין כי הוא קל לשימוש וסופח נוזלים בקלות
סלט חם-קר של פטריות שי-מג'י, חלומי ועלי תרד - מתכון מיוחד מתוך חוברת המתכונים של חוות תקוע, מאת ענת לבל. פטריות שי-מג'י הן פטריות יפיפיות המוסיפות לכל מנה טעם וחן. הפטריות בנויות מרגל ארוכה וראש קטן, ומשתלבות לצרור דמוי זר פרחים דקורטיבי. הפטריות שומרות על מרקמן היציב גם לאחר בישול ארוך, וטעמן אגוזי מעט
בכנס מחקרי יהודה ושומרון ב- 2 ביוני באוניברסיטת אריאל יציג פרופ' ירון שטרית: חומרי משיכה מופרשים ע"י 'פטריית הכמהין' והצמח הפונדקאי ליצירת שותפות ויחסי גומלין: חילופי אותות בין 'כמהת המדבר' לצמח 'שמשון יושב' נועד ליצור עסקה הדדית. תמיכת הפטרייה בהתפתחות הצמח וההפך מעלה את סיכויי הישרדותם בתנאי אקלים מדברי