"הסיליקון וואלי" הישראלי יוצא לדרך בנגב: שר הביטחון והרמטכ"ל הניחו את אבן הפינה לקריית התקשוב הטכנולוגית של אגף התקשוב שיוקם בבאר שבע
שר הביטחון מר אהוד ברק, הרמטכ"ל רא"ל בני גנץ, מנכ"ל משרד הביטחון מר אודי שני, ראש אגף התקשוב האלוף עוזי מוסקוביץ וראש עיריית באר שבע מר רוביק דנילוביץ הניחו לפני זמן קצר את אבן הפינה לקריית התקשוב הטכנולוגית של אגף התקשוב בבאר שבע בנוכחות צמרת משרד הביטחון וצה"ל, אנשי הנגב וקציני אגף התקשוב.
מדובר בפרויקט השלישי מתוך ארבעה פרויקטי מעבר צה"ל לנגב שעלות הקמתו בהיקף 7 מיליארד ש"ח אושרה באפריל האחרון בממשלה.
משרד הביטחון וצה"ל כבר השלימו את ביצוע הפרויקט הראשון במעבר צה"ל לנגב – העברת בסיס התובלה של חיל האוויר לבסיס נבטים החדש, בימים הקרובים צפוי משרד הביטחון לחתום על חוזה ההקמה, תחזוקה ותפעול של קריית ההדרכה ל-25 שנה עם קבוצת מנרב שזכתה במכרז, ובנוסף לתחילת העבודות בשטח התקשוב, השנה גם צפויות להתחיל עבודות העפר בשטח שבו תוקם קריית המודיעין שתאכלס את כלל היחידות הטכנולוגית של אגף המודיעין.
סך ההשקעה בהקמת בסיסי צה"ל העוברים לנגב בעשור הקרוב מוערכת בכ-25 מיליארד ש"ח. כלל פרויקטי מעבר צה"ל לנגב יעבירו כ-30 אלף לובשי מדים לשירות בנגב, מתוכם כ-6000 אנשי קבע.
לקמפוס הטכנולוגי של התקשוב שיוקם בסמוך לפארק היי טק אזרחי המוקם בימים אלה בבאר שבע יעברו יחידות תקשוב מקצועיות ויחידות תוכנה והנדסה של צה"ל באגף התקשוב מהמתקדמות בעולם - יחידות טכנולוגיות העילית של אגף התקשוב- לוט"ם (היחידה לתקשוב וטכנולוגיות המידע), בסמ"ח (בית הספר למקצועות המחשב) של אגף התקשוב, "אופק" ח"א אשר יאפשרו לאגף התקשוב וצה"ל תשתית טכנולוגית ומבצעית המתאימה למאה ה-21.
למעבר יחידות התקשוב והמודיעין הנחשבים לחממת ההיי טק הלאומית השפעה מרחיקת לכת על הנגב, עד כדי יצירת "סיליקון וואלי" ישראלי בנגב. במנהלת מעבר צה"ל לנגב במשרד הביטחון מציינים כי מעגלי ההשפעה של העברת היחידות הטכנולוגיות על הנגב יכללו:
העברת 10,000 אנשי טכנולוגיה עילית לשירות בין באר שבע לעומר.
היחידות הטכנולוגיות צורכות שירותים מחברות חיצוניות בהיקף של מאות מילוני ש"ח בשנה, לכן מוקמו התקשוב והמודיעין בסמוך לפארקי היי טק אזרחיים, אליהם כבר עוברים היום חברות מובילות כמו ECI, EMC, דויטשה טלקום, אלביט מערכות ועוד. החברות האזרחיות מייצרות מקומות עבודה בעלי הכנסה גבוהה במרחב הנגב.
שת"פ אקדמי עם אוניברסיטת בן גוריון במחקר מתקדם – "מוקד ידע לאומי".
משרד הביטחון מוביל בימים אלה עבודה נרחבת עם כלל משרדי הממשלה והרשויות המקומיות בנגב על מנת להכין את המענה האזרחי בתחומי החינוך, התעסוקה, הדיור, התשתיות והתרבות על מנת למנף את מעבר צה"ל לנגב.