שאריות גופרית במשקה, ליסטריה בבורקס, ריח רע מהעוף ועוגיות מחמיצות- בשנה האחרונה בלבד התגלו בישראל עשרות תקלות אשר הביאו, במקרה הטוב, לריקול (Recall) של מוצרים והפסדים של עד מאות אלפי שקלים ליצרן ובמקרה הרע לפגיעות פיזיות בצרכנים. בחברת Pro Solv, שהחלה את פעילותה השנה ומתמחה בתחומי המיקרוביולוגיה, הנדסת מזון וטכנולוגיית מזון טוענים כי קיים כיום צורך מהותי בתעשיית המזון בישראל בפתרונות למשברים בתהליכי הייצור. לטענת מייסדי החברה, אין מדובר בגזרה משמיים וברוב המקרים ניתן למנוע הישנות מקרים מסוג זה ולהגן הן על היצרן והן על הצרכן.

בישראל פועלות כיום מספר גדול של חברות לייצור מזון, המקפידות על סטנדרטים גבוהים, עמידה בתקנים וניהול מערכות בטיחות מזון תוך שימוש בטכנולוגיות מהמתקדמות בעולם. עם זאת, עדיין מתגלות בשנים האחרונות בעיות ותקלות רבות בתהליכי הייצור, החל מבעיות הנובעות בחומרי הגלם ועד הובלת המזון, אחסונו וחיי המדף שלו.

ארתורו גייפמן, מנכ"ל Pro Solv ובעל ניסיון מקצועי של למעלה מ- 25 שנה בתפקידים שונים בתעשיית המזון בישראל, ביניהם בתחומי הפיתוח ואבטחת האיכות, מציין כי: "תהליכי ייצור בתעשיית המזון הינם רגישים ודורשים ידע נרחב, ניסיון ויכולות אנליזה מתקדמות. בנוסף, מדובר בתחום דינאמי ומשתנה ויש להתעדכן כל הזמן בהתפתחויות וחידושים וליישמם בתהליך הייצור. מידע לא מעודכן או שגוי אודות נהלים ותהליכי ייצור יכול להוביל לתקלות רבות שהשלכותיהן עלולות לסכן את בריאות הציבור. חשוב לזכור שמכיוון ומדובר בשלל תקלות אפשריות בתהליך הייצור- החל מחומרי גלם לא תקינים, דרך בעיות זיהומיות בקו הייצור ועד לשינוע ואחסון של המוצרים, יש צורך בבחינה מדוקדקת ומקצועית לאיתור המקורות הפוטנציאליים המועדים לתקלות וכן את הידע ליישום הפתרונות המתאימים."

חברת Pro Solv עוסקת בתחומי המיקרוביולוגיה, הנדסת מזון וטכנולוגיית מזון ומתמחה בפתרונות לאירועים ומשברים בתעשיית המזון, בכל שלבי תהליך הייצור- החל מחומרי הגלם, תהליך הייצור, האריזה וחיי המדף של המוצר.  הצוות המקצועי של פרוסולב מסייע לגורמים מקצועיים בחברות בתחום המזון לאתר כשלים ובעיות מהותיות בתהליכי הייצור ולהטמיע פתרונות למניעתם. החברה שמה לה למטרה להיות גוף אובייקטיבי ומקצועי לקידום, טיפול ומניעת בעיות איכות בתעשיית המזון והחקלאות, על בסיס הידע המקצועי הרחב ביותר והאמצעים הטכנולוגיים העדכניים ביותר. בחברה מועסק צוות בעל ידע וניסיון רב בתחומי הנדסת מזון, טכנולוגיות מזון ומיקרוביולוגיה ובנוסף מפעילה החברה מעבדה מקצועית לצורכי מחקר ופיתוח ייעודיים, בניהולו של ד"ר אריאל מעוז, המנהל המדעי של החברה.

כלים