כלים

סופלה שוקולד חם ברוטב שוקולד מנטה - מתכון מומלץ של רשת רולדין, המשיקה בימים אלו קולקציית קינוחים ועוגות חדשנית - של קינוחים כשרים לפסח ומוצלחים לא פחות

8 תבניות סיליקון אישיות או נייר למאפינס קוטר 8

הסופלה:

300 גרם שוקולד מריר70%) מוצקי קקאו)

300 גרם חמאה

200 גרם סוכר (1 כוס)

120 גרם קמח מצה (1 כוס)

6 חלמונים

5 ביצים

ציפוי שוקולד מנטה חם:

200 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו)

400 מ"ל שמנת מתוקה

1/3 כוס מונין מנטה או ליקר מנטה

צרור עלי נענע שטופים

אופן ההכנה:

הסופלה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות. ממיסים מעל בן מארי* את השוקולד והחמאה עד להמסה מלאה.

מעבירים למיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבלים.

מוסיפים את הביצים ומערבלים כחצי דקה עד לקבלת מרקם אחיד.

מנפים את הקמח מצה, מוסיפים ומערבלים כחצי דקה נוספת.

יוצקים לתבניות אישיות או לנייר מאפינס ואופים כ-8 דקות.

ציפוי שוקולד מנטה חם:

מרתיחים את עלי הנענע עם השמנת, מצננים 5 שעות במקרר.

מסננים את השמנת מעלי הנענע ומביאים שוב לרתיחה.

שופכים מעל השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

מוסיפים את ליקר המנטה, מערבבים ויוצקים מעל הסופלה ולצידו .

* בן מארי - ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.