קניידלעך - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור. בסדר פסח מומלץ להגיש קניידלך, כמובן, בתוך מרק עוף

כלים

חומרים:

1/4 ק"ג קמח מצה

4 ביצים

2 כוסות מים חמים

2 כפות שמן

מלח, פלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:

• לשים בקערה את כל החומרים עד קבלת עיסה אחידה.

• יוצרים כדורים (בגודל של כדור פינג פונג).

• מרתיחים מים בסיר עם מעט שמן ומלח ומניחים את הכדורים לבישול של כ- 10 דקות.

• הכדורים מוכנים כשהם צפים למעלה.

• סמוך למועד ארוחה מעבירים את כדורי הקנידעלך לחימום אחרון במרק עוף צח.

• מגישים לכל סועד מעט מרק עוף ושלושה עד ארבעה כדורים.