בראיון לרדיו קול חי בתכנית בצהרי היום עם אלעד קינסט שלל ריבלין את האפשרות כי הצעתו של נתניהו הינה מהלך מדיני אסטרטגי ולא הצעה של ממש. מעבר לכך, בירך יו"ר הכנסת בירך על החלטת רה"מ לשאת נאום מדיני משמעותי מעל בימת הכנסת.
"רה"מ הבין שהבמה להצגת מהלכים מדיניים בעלי משמעות צריכה להיות הכנסת. עובדה שכאשר אתה מודיע מעל במת הכנסת, האנשים שצריכים להכריע במחלוקות, שמעו וגם הגיבו וכך צריך שיתפתח דיון". אמר ריבלין.
על ההקפאה: "כאשר הוצגה בפני בדיעבד החלטת הממשלה על ההקפאה חשבתי שהממשלה טעתה ושאין צורך למשכן נכסים של ישראל כדי להשיג יתרונות זמניים. גם הבעתי דעתי שכאשר יסתיים מועד ההקפאה והפלסטינים יחליטו מסיבה כזו או אחרת דווקא בימים האחרונים לקיים מו"מ עם ישראל וישראל תבוא ותאמר סיימתי את תקופת ההקפאה, אומות העולם לא יבינו ויאמרו שהן לא מבינות מה ההיגיון".
"כאשר הוריי והורי הוריי עלו לפני 200 שנה מוילנא לארץ במצוות רבם ובן משפחתם הגאון מוילנא הם לא שאלו ברשותו של מישהו איך נגדיר את זכותנו לחזור לציון עירנו".
"אם למשל רה"מ היה מוסיף ואומר אני מבקש שכל מחנות הפליטים ישוקמו וכל הפליטים יבנו ביתם המחודש שלא במסגרת מדינת ישראל שהיא מדינת העם היהודי אשר חזר לארצו, היה בכך להבהיר מה שהוא מבקש לומר, כי הבעיה האמיתית היא דרישת הפלסטינים לזכות השיבה, דרישה שמעולם הם לא חזרו ממנה".
"אני מכיר את בנימין נתניהו ובחרתי בו משום שאני חושב שכל הצעותיו הן רציניות ומהותיות. אני רק חושב שהגדרתי כיהודי אינה מצריכה אישור של מאן דהוא. הדרישה מהפלסטינים להכיר במדינתנו כמדינה יהודית מבלי שהם יכירו בזכותנו להתקיים, הוא דבר שצריך לנהל עליו משא ומתן. אני לא הייתי מנדב שום דבר תמורת הסכמה כזאת או אחרת".
בראיון התייחס יושב-ראש הכנסת גם ליידוי האבנים הבוקר אל מכוניתם של ששה מחברי הוועדה לביקורת המדינה שסיירו במזרח ירושלים. הוא אמר כי הזכות להפגין אינה הזכות להתפרע ושיבח את יושב-ראש הועדה חסון, על שלא הסכים לבטל את הסיור חרף המצב הביטחוני באזור.