נשיאת שנקר, פרופ' יולי תמיר, תעניק השנה את פרס עמיתי כבוד (מקביל לתואר ד"ר של כבוד באוניברסיטאות) של חבר הנאמנים של "שנקר" לתעשיין ואיש העסקים גד פרופר, הצלם והאמן אורי גרשט, השחקנית והקומיקאית קרן מור ופרופ' אחמד עבדאלאל (מאוניברסיטת Lowell).

כלים

פרסי עמיתי הכבוד יוענקו השנה בטקס חגיגי במסגרת אירועי חבר הנאמנים הבינלאומי של שנקר, שיתקיים מחרתיים ד' 28 במאי 2014 בשעה 20:00 על גג המבנה המחודש של שנקר, בסימן הנצחתו של התעשיין דב לאוטמן ז"ל.

מדי שנה מוענקים תארי "עמית כבוד" של שנקר לדמויות בולטות בחברה הישראלית, התורמות לקידום העיצוב, התרבות והאקדמיה. "עמית כבוד" הוא התואר הגבוה ביותר ששנקר מעניקה כמכללה, המקביל לתואר ד"ר של כבוד המוענק ע"י אוניברסיטאות.

השנה הוחלט להעניק את הפרס לגד פרופר, אורי גרשט, קרן מור ופרופ' אחמד עבדאלאל על כשרונם ותרומתם היחודית לישראל, לתרבות והאמנות ולתעשיית האופנה והטקסטיל, ותמיכתם בפעילות "שנקר". הטקס יתקיים באירוע חגיגי על גג המבנה המחודש של שנקר ביום רביעי הקרוב ה-28.05.2013 בשעה 20:00.

הענקת התארים תלווה השנה בהנצחתו של התעשיין דב לאוטמן ז"ל בטקס מקדים להענקת התארים, במהלכו תחנך המחלקה לעיצוב טקסטיל לזיכרו ועל שמו.

כזכור, דב לאוטמן ז"ל זכה בשנה שעברה בפרס מפעל חיים מטעם שנקר. לאוטמן ז"ל היה מהדמויות הבולטות במשק הישראלי ואחד מחלוצי ענף הטקסטיל בארץ, תרומתו הרבה ניכרת גם כיום בפעילות ציבורית, חברתית וחינוכית כמורשת שהותיר אחריו. לאוטמן הלך לעולמו ב-23 בנובמבר 2013 לאחר מאבק ממושך במחלה.

פרסי עמית כבוד:

גד פרופר : התעשיין ואיש העסקים גד פרופר מוביל לאורך שנים רבות את המשק הישראלי, תוך הקפדה על מעורבות בפעילות ציבורית ותמיכה במוסדות חינוך, תרבות ואמנות.

פרופר עומד בראש לשכת התעשייה והמסחר של ישראל והאיחוד האירופי ומכהן כקונסול כבוד של ניו-זילנד בישראל. ברבות השנים שימש כיו"ר איגוד תעשיות מוצרי בנייה וצריכה בהתאחדות התעשיינים וכחבר נשיאות, כמו גם יו"ר ארגון הגג של לשכות המסחר והתעשייה הדו-לאומיות, של לשכת המסחר ישראל-בריטניה ושל מכון הייצוא הישראלי. לצד אלו הוא שומר על מעורבות ותרומה לקהילה ומכהן בחבר הנאמנים של מספר גופים, בהם מוזיאון תל-אביב לאמנות, המרכז הרפואי אסף הרופא ומכללת שנקר.

מתוך הערכה והוקרה לתרומתו של גד פרופר לתעשייה ולמשק הישראלי, החזון ולהט העשייה המלווים אותו לאורך השנים, ולאור מסירותו ארוכת השנים לפעילות שנקר, החליט חבר הנאמנים הבינלאומי של "שנקר - הנדסה. עיצוב. אמנות" להעניק לו תואר עמית כבוד.

אורי גרשט : הצלם והאמן אורי גרשט ביסס את מעמדו כאחד הבולטים בשדה האמנות הבינלאומית. עבודותיו הוצגו בגלריות ובמוזיאונים החשובים בעולם, בהם הטייט-מודרן ומוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון, מוזיאון גוגנהיים בניו-יורק ומוזיאון גטי בלוס-אנג'לס, והן נכללות באוספים של מוסדות גדולים, מוזיאונים ואספנים מובילים.

יופי, חורבן, היסטוריה, מטאפורה וטראומה חוברים יחד ביצירותיו המורכבות ועזות העוצמה, הזוכות תדיר לשבחים. כך למשל, תיעד את סרייבו המצולקת של אחרי המלחמה ואת יערות אוקראינה ספוגי הזיכרונות ואף יצר סדרת עבודות בעקבות מסעו הטעון לאושוויץ.

בשנת 2000 זכה גרשט בפרס ליאון קונסטנטינר היוקרתי לצילום לאמן ישראלי, בעקבותיו הציג מעבודותיו במוזיאון תל-אביב לאמנות. במסגרת פרויקט אמנות החוצות הניו-יורקי "רגע של חצות", הציג עבודת וידאו מרהיבה ברחבי הטיימס-סקוור שזכתה לשבחים רבים.

מתוך הערכה והוקרה ליצירתו החדשנית והמרתקת של אורי גרשט, ולאור הצלחתו הבינלאומית יוצאת הדופן בזירת האמנות העכשווית והיותו מקור השראה ליוצרים ואמנים צעירים, החליט חבר הנאמנים הבינלאומי של "שנקר - הנדסה. עיצוב. אמנות" להעניק לו תואר עמית כבוד.

קרן מור : השחקנית והקומיקאית המוערכת קרן מור ביססה את מעמדה כאחת הבולטות בתחומה בטלוויזיה, בקולנוע ובתיאטרון. מאז סיימה את לימודיה בסטודיו למשחק ניסן נתיב בשנות ה-80 כיכבה באינספור הצגות, סרטים, סדרות ותוכניות של מיטב הכותבים והבמאים, תוך שהיא מציגה מנעד רחב ומרשים של יכולות משחק.

בין הפרסים הרבים שהוענקו למור ראוי להזכיר את תואר "אשת השנה בתיאטרון", פרס תא המבקרים של פסטיבל הסרטים בחיפה, פרס השחקנית הטובה בתחום הדרמה ופרס השחקנית הקומית הטובה ביותר, כמו גם פרס האקדמיה הישראלית לטלוויזיה, בו זכתה שלוש פעמים.

במקביל למעמדה כשחקנית מובילה, נחשבת מור לאחת מאושיות האופנה הבולטות בארץ, מעמד שקנתה לה בפיתוח שפה אישית מקורית ומלאת אמירה. היא מקפידה לתמוך ולתת אמון במעצבים ישראלים צעירים, בהם בוגרים רבים של שנקר. ברוח זאת נבחרה להנחות את "צו האופנה" - סדרה דוקומנטרית של הערוץ הראשון, שסקרה באופן מקיף את תולדות האופנה הישראלית.

מתוך הערכה והוקרה לתרומתה של קרן מור לתרבות, לאופנה ולעיצוב הישראליים, ולאור הישגיה המרשימים כשחקנית מובילה והיותה מקור השראה ליוצרים ולמעצבים צעירים, החליט חבר הנאמנים הבינלאומי של "שנקר – הנדסה. עיצוב. אמנות" להעניק לה תואר עמית כבוד.

פרופ' אחמד עבדאלאל : מאוניברסיטת לואל מסצ'וסטס, מכהן כראש מכללה האחראי להקמת שותפויות ברחבי העולם, והשקיע מאמצים רבים בבניית שיתוף פעולה פורה עם שנקר. פרופ' עבדאלאל משמש גם כקצין אקדמי הראשי, האחראי על פיקוח על תכנון לטווח ארוך, תכנית הלימודים, מחקר ושירותים אקדמיים וכן שיתופי פעולה בינלאומיים.

לפני הצטרפותו לאוניברסיטה מסצ'וסטס לואל, Abdelal שימש כראש מכללה באוניברסיטת נורת'איסטרן (Northeastern) ודיקן למדעים ולאמנויות באוניברסיטת מדינת ג'ורג'יה. בתפקידים אלה הוא יזם שותפויות לשיתופי פעולה בין דיסיפלינות וברחבי העולם. באוניברסיטת גו'רג'יה בין יתר יסד וניהל את המרכז המזרח התיכון לתרבות פיתוח, ושלום.

עבדאלאל קיבל את הדוקטורט שלו במיקרוביולוגיה באוניברסיטת קליפורניה והמשיך למחקר פוסט דוקטורט במכון למיקרוביולוגיה באוניברסיטת גטינגן שבגרמניה. הוא חבר באקדמיה האמריקנית למיקרוביולוגיה, האגודה האמריקנית לכימאים ביולוגיים, והאגודה האמריקנית למיקרוביולוגיה התעשייתית. הוא ערך מצגות רבות בישיבות לאומיות בנושאים בתחום השכלה הגבוהה.

מתוך הערכה לתרומתו הרבה לקידום פעילות אקדמית, מחקר ושיתוף פעולה, ועל מסירותו לפיתוח מערכת יחסים חזקים בין האוניברסיטה מסצ'וסטס לואל ומכללת שנקר, החליט חבר הנאמנים הבינלאומי של "שנקר – הנדסה. עיצוב. אמנות" להעניק לו תואר עמית כבוד.

עדכונים אחרונים

דצמ 26, 2024

קורס מכירות אונליין – הטוב ביותר בארץ!

בעולם העסקי המתחדש והדינמי, יכולת המכירה היא אחד המפתחות להצלחה. אם אתם בעלי עסק…
ספט 29, 2024

שילוב בין יזמות לטכנולוגיה: הכשרה אקדמית שיכולה לעזור לכם להקים סטארט אפ

העולם המודרני רווי חדשנות טכנולוגית, וסטארט-אפים טכנולוגיים ממשיכים להוביל את השינוי…
ספט 26, 2024

הצעד הראשון לקראת תואר באמנות: חושפים את התוכנית ללימודים בבית ברל

תואר ראשון באמנות: הדלת לעולם של יצירה עולם האמנות הוא עולם של אינסוף אפשרויות. תואר…
אוג 22, 2024

ניהול סטארט-אפ נכון: טיפים שכל יזם מתחיל צריך להכיר

הקמת סטארט-אפ היא תהליך מאתגר ומרגש המצריך ידע, יצירתיות ויכולת ניהול גבוהה. הצלחת…
יול 31, 2024

קשיים ואתגרים באקדמיה: הסוד טמון בתכנון ואסטרטגיה

לימודים אקדמיים הם תקופה מאתגרת ומלאת לחץ עבור סטודנטים רבים. ההתמודדות עם הקשיים…
ינו 29, 2024

מקצועות מבוקשים ומתגמלים לשנת 2024

גם על רקע המלחמה, שוק העבודה ממשיך להתפתח ויוצר הזדמנויות חדשות במגזרים שונים. בתקופת…