ברוש אמר כי: "היחסים הכלכליים בין הישראלים לפלשתינאים הם למעשה הבסיס לשלום הכלכלי, ומסייעים באופן ישיר לשיקום הכלכלה הפלשתינאית. אנו לא פטרונים של הפלשתינאים ועובדים בשיתוף פעולה עם מדינות נוספות רבות (טורקיה, יפן, שבדיה, גרמניה ועוד) בהשקעות בשטחי הרשות, במטרה ליצור תעסוקה לפלשתינאים. אך בראש ובראשונה, בהחרמת התוצרת הישראלית - הפלשתינאים יורים לעצמם כדור ברגל.
ניהלתי שיחות עם הפלשתינאים והם יודעים שקודם כל החרם פוגע באזרחים שלהם. גם על האמריקאים החרם לא מקובל . ממשלת ישראל וראש הממשלה בראשה - צריכה להציב תנאי – אין הבטחות והסכמים ללא הסרת החרם!. את הדרישה הזו יש להציב גם בפני האמריקאים, וכתנאי, שילחצו על הפלשתינאים בנושא זה. במידה והחרם לא יוסר – יש לסגור את נמלי הים של ישראל למעבר סחורות המיועדות לרשות הפלשתינאית".
כזכור, בשבוע שעבר אמר שרגא ברוש כי הצו הנשיאותי עליו חתם אבו מאזן, משיג אפקט הפוך – בראש ובראשונה, הוא פוגע בכלכלה הפלסטינאית, פוגע בתעסוקת עובדים פלסטינאים וישראלים ופוגע במפעלים ישראלים. מהלך זה פוגע בכלכלה הפלסטינית ובפעילות של מדינות העולם, והמגזר העסקי בישראל לסייע לכלכלה הפלסטינית".
עוד הוסיף ברוש: "עתיד השטחים ייקבע סביב שולחן המשא ומתן - אין מקום לערב פוליטיקה בכלכלה, יש להצטער על החלטה זו וכולי תקווה שהיא תשונה בהקדם, כדי שלא נגיע למצב בו מדינת ישראל תצטרך לנקוט צעדים דומים מול מוצרי הרשות הפלסטינית".
מהתאחדות התעשיינים נמסר כי היקף הסחר בסחורות ושירותים של ישראל עם הרשות הפלשתינית בשנת 2009 הסתכם ב- 15 מיליארדי שקלים. היקף הסחר בסחורות בלבד עמד על 3.206 מיליארדי דולרים בשנת 2009, המהווים ירידה של 16.4% לעומת שנת 2008.