באירוע השקת הקמפיין גזר מנכ"ל עמותת "צלול", עזר פישלר, סרט מעל אפיק השפכים וכינה אותו "נחל תלמה". גזירת הסרט היא מהלך ראשון בקמפיין "תלמה - הכוח להסריח", עליו הכריזה עמותת "צלול", שבמרכזו הדרישה להפסיק את הזרמת שפכי "תלמה" לחופי חיפה. הקמפיין שנפתח היום יכלול, מלבד פעילות ציבורית ענפה כנגד ההזרמה, גם גיוס של הציבור הישראלי באמצעות פעילות הסברתית בשטח, תשדירי רדיו ופרסום במדיה הדיגיטלית.
מקורם של שפכי התעשייה באפיק זה הוא בצינור מוצא השפכים של מפעל "תלמה", המזרים מזה שנים רבות שפכים תעשייתיים שספיקתם השנתית היא כ-5 מיליון מ"ק, הכוללים, בין היתר על פי היתר ההזרמה, כ- 10 טון שמנים, כ- 2 טון אמוניה, כ- 4 טון חנקן וכ-2 טון זרחן, שמקורם בתהליכי ייצור המיונז, המרקים, הרטבים והמרגרינה.
חברת "יוניליוור" ישראל, אשר בבעלותה מפעל "תלמה", התחייבה אשתקד (ב-30 ביולי 2009), לצמצם את הזרמת שפכיה לים באמצעות התקנת מערכת סגורה עד ליום 1.9.2010. לעמותת "צלול" נודע, כי כפי הנראה, צפוי שהחברה לא תעמוד ביעד זה ותמשיך להזרים שפכים לים גם לאחר המועד לו התחייבה
מעמותת "צלול" נמסר, כי אין לאפשר למפעל להזרים לים שפכים מכל סוג שהוא. עיכוב זה בלוחות הזמנים, פירושו המשך הזרמת עשרות טונות של חומרים כימיים ואורגניים לים מדי שנה. עוד ציינו בעמותה, כי, כידוע, אי עמידה במועד שנקבע להפסקת הזרמת השפכים מהווה הפרת תנאי היתר ההזרמה, שכמוה כעבירה על החוק למניעת זיהום ים ממקורות יבשתיים, התשמ"ח-1988. יצוין, כי כנגד החברה מתנהל כיום הליך פלילי, בשל זיהום ים שהתרחש לפני כשנה וחצי.
לפני כ-3 שבועות (ב-15.07.10) פנתה עמותת "צלול" למנכ"ל תאגיד "יוניליוור" העולמי ולמנכ"ל חברת "יוניליוור" ישראל בדרישה להפסיק את הזרמת השפכים לים. פנייתם נענתה באופן בלתי ענייני, המצדיק את המשך ההזרמה וחוסה תחת העובדה כי המפעל מצליח לקבל, מזה שנים רבות, בתואנות שונות,היתרי הזרמה לים מאת המשרד להגנת הסביבה.
בטקס השקת הקמפיין היום הציגה עמותת "צלול" את הדרישות הבאות: על הנהלת "יוניליוור" ועל מפעל "תלמה" לעצור לאלתר את הזרמת השפכים לחופי חיפה. על המשרד להגנת הסביבה לפעול באופן מיידי להפסקת הזרמת שפכי מפעל "תלמה" על החוף, גם במחיר שלילת היתר ההזרמה. על עיריית חיפה לבטל לאלתר את רישיון העסק שניתן למפעל "תלמה" עד שתופסק לחלוטין ההזרמה אל חופי העיר.
לדברי עזר פישלר, מנכ"ל עמותת "צלול": "הזרמת השפכים בהיתר היא, לכל היותר, בבחינת "כשר אבל מסריח". אל לו לתאגיד מזון משגשג ורווחי כ'יוניליוור', המחזיק במפעל 'תלמה', אשר על מוצריו גדלו רבים מילדי ישראל, לחסות בצל סחבת אדמיניסטרטיבית על מנת להמשיך להזרים שפכים לים על חשבון רווחת הציבור והסביבה. צינור השפכים של המפעל הינו מפגע סביבתי וציבור חמור. על הנהלת המפעל להסירו ללא דיחוי ועל המשרד להגנת הסביבה להפסיק את הסחבת בטיפול במפעל ולפעול ליישום הפסקת ההזרמה. עמותת "צלול" תנקוט בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותה על מנת להפסיק בהקדם מחדל חמור זה."
מפעל "תלמה", השוכן במפרץ חיפה, הינו מפעל לייצור מיונז, מרקים, ממרחים, רטבים וריבות. מפעל זה מצוי בבעלותו של התאגיד העולמי "יוניליוור" - אחד מתאגידי המזון הגדולים בעולם, אשר מחזור עסקיו עומד על כ- 40 מיליארד יורו בשנה והוא בעל רווח נקי של כ- 3.6 מיליארד יורו. מחזור המכירות של יוניליוור ישראל מסתכם במאות מיליוני יורו.
על אף הרווחיות הגבוהה של תאגיד "יוניליוור" העולמי ועל אף הנתונים הכספיים המוזכרים לעיל, טענתם המרכזית של נציגי חברת "יוניליוור" מזון ישראל בע"מ בפני הועדה למתן היתרי הזרמה לים, בתגובה לעיכובים ביישום הפסקת הזרמת השפכים התעשייתיים לחופי חיפה, היא כי אין באפשרותם לעמוד בנטל הכלכלי עבור פתרון ישים להפסקת ההזרמה.
בימים אלה דן בית המשפט השלום בחיפה בכתב אישום פלילי שהוגש על ידי המשרד להגנת הסביבה נגד מפעל "תלמה" וחברת "יוניליוור" בטענה להזרמת שמנים לחופי חיפה במהלך שנת 2008, אשר גרמו לפיזור פתיתי שומן לאורך החוף.
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר בתגובה כי " המשרד מפעיל את כל האמצעים שברשותו כדי למנוע זיהום מי ים, כמו במקרה של מפעל יוניליוור בסטפודס (תלמה בלובנד בעבר) שכנגדו הגיש המשרד להגנת הסביבה כתב אישום בגין הזרמת בוצה שומנית לחוף בקיץ 2007. הכרעת הדין הסופית בתיק צפויה בבית "משפט שלום">משפט שלום חיפה בעוד כ 3 שבועות, בתחילת ספטמבר 2010.
כיום, מזרים המפעל תמלחות בהיתר הזרמה לים, הניתן לפי החלטות הועדה הבין משרדית למתן היתרי הזרמה לים. לפי ההיתר, המפעל מחויב לעמוד בתנאים שונים וכן באמות מידה להזרמה לים עבור פרמטרים הנמצאים בקולחין. לאחרונה נמצאו מספר חריגות שאינן משמעותיות מהיתר ההזרמה ובעקבות זאת דרש המשרד כי המפעל יפעל לתיקונן.
יש לציין כי בשנתיים האחרונות, בהתאם לדרישות המשרד להגנת הסביבה, משקיע המפעל מאמץ רב בשיפור היקף ואיכות התמלחת המוזרמת לים ולפי דרישות אלו, עד ספטמבר 2011 עליו לחדול לחלוטין מהמשך הזרמה. המפעל התחייב לשאת בעלויות הכרוכות בכך ולעמוד בתנאים אלו ועל כן, קיבל ארכה מאת הועדה להמשיך ולהזרים שפכים תחת פיקוח המשרד, עד המועד שנקבע."