לאחר שפתחה את פסטיבל Young Euro Classic בברלין, תנגן התזמורת הסימפונית הצעירה ירושלים-ויימאר בסיור קונצרטים בישראל. מנצח: מיכאל זנדרלינג בתזמורת שהוקמה לפני ארבע שנים, חברים סטודנטים מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ומביה"ס למוסיקה ע"ש ליסט בויימאר.

קרא עוד...

קבוצת עובדים זרים מהודו ונפאל, המטפלים בקשישים במועצה האזורית באר טוביה לומדים עברית ובמסגרת זו הקימו את 'חבורת הזמר הזרה' הראשונה, הבוקר הפתיעה החבורה (במבטא נפאלי והודי כבד) את הקשישים בהם היא מטפלת במופע שירה עברית. במועצה האזורית באר טוביה חיים עשרות עובדים זרים מנפאל ומהודו המטפלים בקשישים, מקימי הישובים במועצה, ובזמנם הפנוי לומדים את השפה העברית ב'בית המייסדים'.

קרא עוד...

Auf Wiedersehn - מופע מחול ייחודי של בוגר ביה"ס לאמנויות המחול במכללת סמינר הקיבוצים, היוצר תומר צירקלביץ

כוריאוגרפיה ובימוי: תומר צירקלביץ

רקדנית יוצרת: מיכל הירש

auf_wiedersehn_photo_by_A._Joachimiak_היצירה המקורית והייחודית Auf Wiedersehn שעלתה לראשונה בפסטיבל המחול והפרפורמנס הבינלאומי ה-20 בביטום, פולין, מגיעה לתיאטרון 'תמונע' בתל אביב.

יש משהו אינסופי ברכבת הלילה...

סיפור של אישה רקדנית, שחקנית ואמא; טיול בתוך נוף חיים קונפליקטואלי ופנטסטי.

מצב רוחה האמביוולנטי של הדמות מביא אותה לגילוי עצמי. מפגשים עם אישה זקנה, עם תזמורת צבאית, עם פיל ועם מרלן דיטריך, מוליכים אותה אל עבר חולמני, ולהווה קיים ונוכח, כפתח לאינסוף של העתיד.

הסיפור נפרס כרצף אפיזודות מופשטות. התנועה האישית של הרקדנית מבטאת מיידית את מצבה המנטאלי, המשתנה עם אבני דרך של תרבות וסגנון שעצבו את חייה. הרקדנית נחשפת ומתמודדת עם קונפליקטים: זוהר והשפלה, השתייכות ובדידות, חירות ועריצות, מבלי שתדע אם החשיפה תוביל אותה לגילוי עצמי או להשלמה עם המציאות הקיימת.

תומר צירקילביץ הינו יוצר, פרפורמר ומורה לתיאטרון מחול. בוגר B.ed מביה"ס לאמנויות המחול של סמינר הקיבוצים ושימש כמנהל הפקות של ביה"ס לאמנויות המחול. בין עבודותיו ניתן למצוא גם את היצירה "אהבות ובנים" והוא מופיע בפסטיבלים בארץ בעולם. תומר משתתף כשחקן באנסמבל "יאק אומר מו" בניהולו האמנותי של רועי מליח רשף ("בינתיים ימשיך להיות פה קר", "גורילות", תיאטרון יפו). זוכה מלגת הצטיינות מ"קרן קיסריה" וזוכה פרס "עודד קוטלר" לעידוד אמנים צעירים באשדוד.

מיכל הירש הינה רקדנית יוצרת, מרצה בביה"ס לאמנויות המחול במכללת סמינר הקיבוצים.

מופעים קרובים בתיאטרון "תמונע", שונצינו 8 בת"א:

10/11 בשעה 20:00

8/12 בשעה 20:00 להזמנת כרטיסים: 03-5611211  

תערוכת הבוגרים 2013 של ביה"ס לעיצוב ואמנות במכללת סמינר הקיבוצים:

התערוכה תוצג במתחם נמל יפו, בגלריה התיאטרון ובחלל הסורגיםפתיחה: יום רביעי ה- 10.7.13 בשעה 20:00נעילה: מוצ"ש ה- 27.7.13

שעות פתיחה: א'-ה' 17:00-21:00שישי: 10:00-16:00שבת: 10:00-21:00

1תצוגת האופנה של המחלקה לעיצוב תתקיים ב-14/7 בשעה 19:00 בנמל יפו

אוצרים: דוד פאר ויאיר ברק

תערוכת הבוגרים של המחלקות לעיצוב ואמנות של סמינר הקיבוצים מורכבת מ-33 בוגרי המחלקה לעיצוב המציגים עבודות בתחום עיצוב מוצר, עיצוב תעשייתי, תקשורת חזותית, לבוש ואביזרים, ו-12 עבודות של בוגרי המחלקה לאמנות המשלבות וידאו, פיסול, אנימציה, ציור ואינטראקטיב.

רונן לייבמן, ראש המחלקה לעיצוב, מסביר כי הסטודנטים פועלים מתוך עניין חברתי, תרבותי, סביבתי או אישי, ועוסקים במציאות בה הסטודנטים חיים ובניסיון לשנות, להגיב לה או לשפר אותה.

_ד"ר הדרה שפלן-קצב, ראש המחלקה לאמנות, מוסיפה ואומרת כי העבודות מציגות נושאים מגוונים, חלקם מציג באופן ישיר ונועז תכנים ביקורתיים הקשורים בחברה, תרבות ופוליטיקה של זהויות וחלקם מציג באופן סובלימטיבי שאלות עכשוויות הנוגעות ביחסים זוגיים, יחסי טבע-טכנולוגיה, יחסי מבט ויחסי מציאות ובדיה.

אתר החוג לעיצוב -http://www.smkb.ac.il/design אתר החוג לאמנות -http://www.smkb.ac.il/art

לפרטים נוספים: 03-6901200

בתמונות:עבודה של ולדיסלבה דיוברבעבודה של עדי בטרעבודה של אלינור אביכזר-מלניקעבודה של טליה שירן

___-____copy

__2_copy_copy_copy

איליה גפטר – 'אורות' Ilya Gefter- Lights גלריה ברנרד, פתיחה: יום ה', 18.4.13, שעה 19:30 alt Window-Portrait 2011, oil on linen on board, 24X15 in

בתערוכתו הנוכחית, 'אורות', אשר תיפתח בגלריה ברנרד, ביום ה' 18.4.2013, בשעה 19:30, יציג איליה גפטר כ-20 עבודות מן השנתיים האחרונות (2011-2013), ציורי שמן על בד, הכוללים נופים ומספר דיוקנאות, המתווים שרטוט עדין של מצבי נפש, חיפוש אחר האור כמחולל שינוי תודעתי. ציורי הנוף צוירו בירושלים ובתל אביב, במקומות בהם חי ופעל. בין הפורטרטים שיציג מצויים פורטרטים אישיים שלו ופורטרט של בן משפחתו. הניסיון ללכוד את הרגע, המחולל שנוי בתפיסת המבט , הרגע החומק ממבט עינינו ומפר את האיזון  החמקמק, בין חד פעמיותה של החוויה האישית לבין יופיו הנצחי של האידיאל החזותי, הם מהנושאים המעסיקים את גפטר בציוריו, בשנים האחרונות. תערוכתו תוצג בגלריה ברנרד עד לתאריך 17.5.2013 "האור והצל נוכחים אמנם בציורי הנוף העירוני הפואטי המתאר מקטע רחוב שגור בשכונה ישראלית ממוצעת, אך הם מזדקקים מעבר לתיאור הנושאי הספציפי ומציבים את הסיפור המחזורי של הזמן, יום, בין ערביים ולילה.... כאשר איליה מצייר נוף- לעיתים הוא מנסה להיות "אובייקטיבי לכאורה" , ולעיתים הוא רומנטי, או דרמטי, כאשר האור המסמא הופך שכונה ירושלמית למעין טירה חלומית בימי הביניים". " לדברי איליה, תהליך העשייה האמנותית נע אצלו כל העת בין שני קטבים: הקוטב האינטואיטיבי והקוטב האינטלקטואלי, לעיתים נראה כי הם נלחמים זה בזה ולעיתים נראה כי הם חיים בשלום, זה לצד זה". כותבת איה לוריא, בקטלוג תערוכתו בגלריה גולקונדה (2008). בציוריו עוסק גפטר בנושאי אור וחלל, בתאורה טבעית ובתאורה מלאכותית. "האור של המקום אותו אני מצייר חשוב לי יותר מן המקום עצמו", אומר גפטר. הוא מצייר מתוך התבוננות וגם מצילומים. כשהוא מצייר את הנוף הוא מצייר גם את עצמו. חשוב לו להתייחס בציור למקום, לזמן, לאור וכו'. "ציור, זה אני, הסביבה בה אני חי והידע שלי על התרבות. כל זה נכנס לציור", אומר גפטר. להורדת ההודעה לעיתונות - לחץ כאן התערוכה 'אורות', תוצג בגלריה ברנרד,  רח' בן יהודה 170, תל אביב, טל: 03-5270547,  בין התאריכים: 18.4.13-17.5.13 שעות הביקור: ימים ב' – ה' 13:00 – 10:00, 19:00 – 16:00,  יום ו'  13:00 – 10:00

רחלי טאובר 'על מזבחות ואנשים' Rachel Tauber: Altars and People גלריה אפרת , פתיחה: יום ה' 10.1.2013, בשעה 20:00 רחלי טאובר צילום: רחלי טאובר תערוכתה של הפסלת רחלי טאובר 'על מזבחות ואנשים', בה תציג כ-20 פסלים שנוצרו על ידה במהלך השנים האחרונות, תיפתח בגלריה אפרת, ביום ה'  10.1.2013, בשעה 20:00 ותוצג עד ה- 31.1.2013. "סדרת פסלי האבן "מזבחות" שלפניכם, הינה בעצם סדרת פורטרטים סמויים של אנשים מסביבתי הקרובה, אלו שנתנו לי הצצה אל ליבם. במקום לחקור דיוקנאות ודרכם להבין איך נראה הלב שלהם- בחרתי להציג את ה"לב" עצמו, ולתת לצופה להבין איך נראה האדם שזהו ליבו... בכל "מזבח-לב" שכזה בא לידי ביטוי ערך או רגש אחר, תכונה או שאיפה, חלום וענווה. וכל מזבח מתייחס לשאלות קיומיות הנוגעות במהותו של האדם". כותבת רחלי טאובר על עבודותיה. "שם התערוכה, 'מזבחות ואנשים', נשמע כעוד חוליה במסכת העקידות וכסיפור הידוע והמוכר של קורבן אינסופי, אך רחלי טאובר מצליחה לגעת בנושא  מנקודת מוצא שונה ומפתיעה. נקודת המבט הנשית הייחודית שלה מרככת בעזרת אזמל הסתתים את קרנותיו החדות של המזבח ואת הקו הישר והחד של הריבוע הנדרש, ובאופן מטאפורי מפקיעה את המקום הקשה והנוקב ממושג המזבח ומבקשת ליצוק בו פרשנות מחודשת, המחזירה את המזבח אל הפן המתמקד בשורש קר"ב הטמון במלה קרבן". כותבת על עבודותיה נעה לאה כהן, דוקטורנטית לאמנות. "טאובר יוצרת מזבחות אישיים (רובם 20X20 ס"מ) בקנה מידה מינימליסטי, כמו היו מאפשרים לצופה  לחבקם, לשאתם ולערסלם, כאילו היו תינוקות בפני עצמם ולא הסד שעל גביו הם מוקרבים. בכך היא פורטת את הסיפור האנושי של המזבחות, הנראים בתחילה כקופסאות חתומות, הטומנות בחובן סודות של עוצמה וקדושה אמורפיים, אל מקום קונקרטי שבו הצופה יכול להיפגש איתם. דרכם יכול הצופה להתמודד כפשוטו, ולהתמודד מלשון מידה, עם האידיאולוגיות הגבוהות המיוצגות במזבח באמצעות הצורה הגיאומטרית והאידיאית של הריבוע. עשרים הפסלים שמציגה טאובר בתערוכה  יוצרים וריאציות עכשוויות של המושג מזבח, שנולדו מתוך בירור הסוגיה במסורת העתיקה. כצעד ראשון מבקשת טאובר להתחקות אחר מהלך ה'התמזבחות': מאבן אחת מקודשת הנמצאת על אם הדרך ועד בניית מזבח הזהב בבית המקדש".  מוסיפה לאה כהן, במאמרה. alt צילום: רחלי טאובר בתוך פסלי המזבחות שלה ניתן למצוא גם משמעויות נוספות העולות ומבצבצות מעבודותיה. טאובר לא חוששת מלשלב 'מלאכות נשיות' מובהקות ביצירתה 'מלאכות היד' המופיעות בתוך הפסלים מתייחסות דרך דימוי או טקסטורה אל תחומי מלאכות היד הכוללים: רקמה, סריגה, תפירה וכד'. תחום זה מופיע למשל בפסל 'חנוכת המזבח', בו ניתן לראות דימוי של פרוכת משובצת אבני חן, או בפסל 'פני המזבח', שבו יש פרגמנט של מפית קרושה (טכניקת סריגה במסרגה אחת). גם עבודות המטבח באות לידי ביטוי בתערוכה. בתוך הפסלים ניתן לקרוא גם התייחסות דרך דימוי או טקסטורה אל תחומי המטבח, הכוללים: בישול, קילוף, חיתוך ואפייה. כך למשל בפסל 'מזבח העולה', ישנו דימוי של קלמנטינה מקולפת. ובפסל 'מקום המזבח', בחרה האמנית בטקסטורה של תפוח אדמה מבושל ומקולף. פסל 'מזבח אדמה', מעוצב כמו פרלין שוקולד, ואילו 'שער המזבח' מכיל רמיזה ל 'עולם העוגיות'. alt צילום: יהושע ויינרייך

"השפה המינימליסטית של טאובר עוקבת אחרי שפתו של ברנקוזי בנאמנותו לחומר, משאירה בחלקה את חספוס האבן ואינה זקוקה לחומרים נוספים או לצבע. הדבר מסביר את בחירתה האמנותית המוקפדת באבן שיש הבאה מהרי חברון, אבן ישראלית טיפוסית, המסמלת חיבור מתבקש בין הכאן ועכשיו לבין עבר מפואר. טאובר מוסיפה אל האבן את הסמליות הארכיאולוגית הישראלית והמקומית, כאישה מאמינה, שהייתה תלמידת המחלקה לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית וכבת שכונת הר נוף בירושלים, אשר ילדותה חשופה הייתה לממצאים עתיקים: מערכות קבורה, שער בתוך שער מרובע, מחצבות עתיקות, אבן ראשה הרודיאנית מקושטת בפרח, סימני סיתות או לוחות משחק החרוטים בסלע, המשמשים עדות לעולם תרבותי קדום" . "מזבחות ואנשים" תורמת את קולה הייחודי והנשי בקרב קבוצת אמנים עכשוויים היוצרים מנקודת מבט אורתודוקסית ומבטאים תפיסות חדשות בפיסול, הבוחנות את הקשר למקום מנקודת מוצא המעוגנת במסורת"... "רחלי טאובר חוברת לאמנים אלו בשקפה ציפייה גלומה לחיבור פנימי אמיתי בין מסורת העבר לבין החיים העכשוויים, בניסיון להבין ולחוש בחומר את פסגת השאיפות של העם היהודי שטרם מומשה". מסכמת נעה לאה כהן את מאמרה. רחלי טאובר – קיצור תולדות חיים תושבת אלעד, נשואה + 5   1997-1993  סיימה בהצטיינות B.Ed. בתנ"ך ויהדות במכללה לבנות, ירושלים. 1996-1993  סיימה מגמת אמנות במכללת אמונה, ירושלים 1999-1998  לימודי השלמה לתואר שני בתולדות האמנות, האוניברסיטה    העברית, ירושלים 2003-1999  לימודי פיסול, בבית ספר לפיסול "בסיס" תערוכות 1996  תערוכה קבוצתית של סיום פרויקטים בגלריית תיאטרון ירושלים 2001  תחרות מדליה אמנותית לציון מאה שנה להולדתו של אברהם שלונסקי 2002  תערוכה קבוצתית בנושא "הכינור", גלריית בסיס עין ורד 2003  תחרות עיצוב מגן "הצל ליבו של ילד" 2005  תערוכה קבוצתית לרגל 200 שנה להולדתו של ה.כ. אנדרסן, מוזיאון        ארץ ישראל, תל אביב. 2007  תערוכה קבוצתית בגלריה "Medialia" בניו יורק בנושא "Peace" 2009-2012  "על מזבחות ואנשים", כ-20 פסלי אבן לתערוכת יחיד בהכנה יצירות מוצגות 1996  תמונת שמן במוזיאון "וולפסון" ליודאיקה, היכל שלמה, ירושלים 1997  פיסול קיר (בגודל 3.30 מ' x 2.00 מ') בקרמיקה, בית אבות "נווה יער", ירושלים 2004  אנדרטת אבן "העיגול של חוני" (בקוטר 3.30 מטר) בפארק העירוני, אלעד פרסים 2002  פרס שלישי ופרס מיוחד בתחרות הבינלאומית ה-2 למדליה אמנותית 2005  ציון לשבח בתחרות הבינלאומית ה-3 למדליה אמנותית התערוכה תוצג בגלריה אפרת, רח' גורדון 21, תל אביב, טל': 03-5237624, בין התאריכים: 10.1.2013-31.1.2013 מועדי התצוגה: ימים ב', ה': 11.00- 13.00, 17.00- 19.00. ימים ג', ד': 17.00-19.00.  יום ו': 10.30- 12.00.