לדברי מנהלת הסיעוד במרכז הרפואי בני ציון, אילנה פטרפרוינד, " הנקה לאורך זמן מקטינה את שיעור ההיעדרויות מהעבודה בשל ירידה בתחלואת התינוקות, חלב אם מפחית שכיחות בעיות רפואיות שונות, כמו: אלרגיות, שלשולים, דלקות ריאות, אסטמה, דלקות אוזניים, סוכרת נעורים, השמנת יתר ומוות בעריסה. כמו כן, הנקה תורמת לבריאות הנשים ומגבירה את מידת שביעות רצונן ויעילותן ממקום העבודה"

כלים
מנהלת הסיעוד במרכז רפואי בני ציון, אילנה פטרפרוינד. צילום- עצמי
מנהלת הסיעוד במרכז רפואי בני ציון, אילנה פטרפרוינד. צילום- עצמי

בשל החשיבות הרבה של ההנקה על הבריאות, הנהלת ביה"ח בני ציון מעודדת את עובדות ביה"ח השבות מחופשת לידה, להמשיך ולהניק (לשאוב חלב) מעבר לתקופת חופשת הלידה ובמסגרת שעות העבודה.

לדברי מרכזת אגף האימהות במרכז הרפואי בני ציון ,ליאורה סבח, "הטבה זו לעובדות מבוססת על הנחיית משרד הבריאות, במגמה לקדם הנקה כחלק מקידום בריאות."

במרכז הרפואי בני ציון קיים חדר הנקה מאובזר, מסודר דיסקרטי ונעים הכולל משאבות חלב איכותיות העומד לרשותן. ליאורה סבח מסבירה כי, "הניתוק מתינוקן בשעות העבודה מונע מעובדות ביה"ח להניק ולכן שאיבת החלב מהווה פתרון טוב.

מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ,ד"ר אמנון רופא ומנהלת הסיעוד בביה"ח אילנה פטרפרוינד, המבינים את חשיבות ההנקה וחלב האם, מעודדים את השימוש בחדר ההנקה ונותנים לגיטימציה לשאיבת חלב בשעות העבודה.

עוד מציינת ליאורה סבח כי, "חדר ההנקה המאובזר מותאם לרווחת המשתמשות וכאמור מאפשר פרטיות ואינטימיות מלאה. כמו כן, ניתן לאכסן את חלב האם השאוב בקירור וכן ליהנות משרות ייעוץ הנקה, הניתן על ידי צוות היועצות הנותנות גם תמיכה, עורכות אומדן ואבחון בנושא הנקה בשעות הבוקר ולעיתים אף בשעות הערב, כולל בשבת."