במהלך הקורסים פיתחו התלמידים והתלמידות יוזמות ורעיונות במגוון תחומים ובימים אלו נערכים התלמידים לתחרות הגמר, אשר תתקיים ביום ו' הקרוב, בה יוכרזו הזוכים.
רונה קוטלר, מנהלת מטה כחול-לבן במשרד הכלכלה והתעשייה: "הרעיונות היצירתיים והיוזמות היפות שעלו מצד התלמידים, הינן תוצר של עבודה יסודית ואינטנסיבית לעידוד החינוך ליזמות תעשייתית כחול-לבן והעדפת תוצרת הארץ הנעשית על ידי מטה כחול-לבן במשרד הכלכלה והתעשייה. באמצעות ההשתתפות בקורסי היזמות זכו התלמידים להכיר מקרוב את התעשייה הישראלית, ולפתח מודעות לחשיבות שבצריכת מוצרי כחול-לבן לכלכלה ולתעסוקה."
במסגרת התוכנית החינוכית-ערכית "כחול לבן" מטעם משרד הכלכלה והתעשייה מופעלות כ-3,500 סדנאות בודדות לפיתוח מודעות לנושא, בכול רחבי הארץ, לבתי-ספר הבוחרים בה. הסדנאות מופעלות מכיתות א' ועד י"ב, במגוון נושאים להעצמת חשיבות המודעות לרכישת תוצרת הארץ, הבנת החשיבות של הנושא לפרנסת ההורים, לעיירות פיתוח, הבנת יכולתו של הילד/ה להשפיע דרך הצריכה הנבונה על חוסנה הכלכלי-חברתי של מדינת ישראל, ועידוד חשיבה יזמית.
בנוסף, נערכו 112 קורסי יזמות ברחבי הארץ לאוכלוסיות חטיבה ותיכון. במסגרת הקורס, שכלל 32 ש' אקדמיות, קיבלו בני הנוער כלים ליזמות, הבנה לחשיבות הערך המוסף של הרעיון היזמי, הבחנה בין בידול, מיצוג ומיתוג בשוק, אסטרטגיית שיווק, פילוח שוק במודלים מגוונים, ביקור בתעשייה ומפגש עם תעשיינים, ועוד.
המשתתפים נחלקו לצוותים והגישו יוזמות ברמת רעיונות, כולל בדיקת נחיצות המוצר ואסטרטגיית השיווק שלו לתחרות ארצית. כ-200 יוזמות הוגשו לתחרות. ועדת שיפוט ובה אנשי משרד הכלכלה והתעשייה, התאחדות התעשיינים, ומכון יעדים בדקה את היוזמות, אשר 33 מהן עלו לגמר.
משקלה של ועדת השיפוט היה 50% וקבע את איכות היוזמות שעלו לגמר. בשלב זה נפתחה הצבעה אינטרנטית כדי לעודד את המשתתפים לשיווק היוזמה וחשיפתה ברשת. עשרות אלפי הצבעות הגיעו לרשת. בתי-ספר, הורים ותלמידים התגייסו לשיווק, וההד הגיע גם למפעלים בהם ביקרו התלמידים.
ביום שישי הקרוב, 9.12.16, יערך כנס בו יוצגו בתערוכה כול היוזמות שעלו לגמר ויוכרזו שלושת הזוכים במקומות הראשונים.
היוזמות הנן סביב עולמם של בני הנוער, יוזמות רבות עוסקות בהקלה על הכנת עבודות, כתיבה, ונגישות למחשב, אחרות במערכות הצלה לתינוקות שנשכחים ברכב, רעיונות לקופסאות אוכל ובקבוקי שתייה מגוונים, לאופניים שהופכים לחשמליים, לרעיונות שמתריעים מראש על סם אונס, רעיונות חברתיים למוצרים למען נכים, רעיונות סביבתיים לשמירה על סביבה, רעיונות למוצרי בטיחות, לאיתור מזונות ושמירה על סוכר, לשכלול בקבוקי שתייה וקופסאות אוכל, ועוד. החוויה שעוברים המשתתפים בתהליך מעודדת חשיבה יזמית ומשתפת רבים.