בחודשים ינואר עד אוקטובר 2016 נרצחו עשרים ואחת נשים, מתוכן שש עשרה נשים נרצחו על ידי בן זוגן, או על רקע משפחתי אחר. הכנס נפתח בהצצה נדירה לקטע מתוך הופעת בכורה של תאטרון "פלטפורמא", שהשחקניות בו הן נשים נפגעות אלימות.
כמו כן הוצגה בו התערוכה "חוסר עניין לציבור" של הצלמת, לירון ברייר-דנציגר. בתערוכה מציגה צילומי זירות תקיפה מינית, ומעבירה את המסר כי כל מקום בעולם הזה הוא זירה פוטנציאלית לתקיפה מינית. בכנס הוצגו מסגרות העמותה המטפלות בנושא אלימות במשפחה, ביניהן מקלט לנשים נפגעות אלימות וילדיהן, תוך התמקדות בעבודה הטיפולית עם הילדים, שפעמים רבות מגיעים למקלט במצב של פוסט-טראומה, ומסגרת "דיאלוג מחודש", שמטפלת בגברים אלימים, שלקחו אחריות על מעשיהם ומגיעים לטיפול במסגרת כחלופת מעצר. ברגע נדיר עלה לבמה גבר אלים שמטופל במרכז שחשף את סיפורו האישי המרתק והשאיר את הקהל המום.
אל"מ (מיל.) יאיר באר, מנכ"ל עמותת יחדיו ציין כי "בהיעדר טיפול במשבר מתרחשים עליה במתח וחרדה וכשל במנגנוני החרום היוצרים מצב שיווי משקל חדש שעלול להיות הרסני. כאן חשיבות הטיפול והגדרת המצב באים לכדי מעשה. הפרויקטים העוסקים בנושא האלימות כנגד נשים ונערות בעמותת יחדיו, בהם המקלט לנערות, בתים חמים, מקלט לנשים, מרכז טיפול בגברים אלימים, ענבל רב תחומי, בשבילך ואחרים, הם תכניות טיפוליות הנותנות מענה למשבר ומובילות לצמיחה. "קתדרת יחדיו" הינה פלטפורמה לשיתוף ידע ותכנים מקצועיים המקדמים לבמה האקדמית – א-פורמלית את העשייה המקצועית המתקיימת בתכניותיה של עמותת יחדיו. בכוונתנו להמשיך ולקדם את התחום בכנסים נוספים".
עדי לברון עטיה, מנהלת הבתים החמים בעמותת יחדיו, שגם יזמה והפיקה את הכנס הוסיפה "אלימות כלפי נשים איננה מנותקת מכל הקשר חברתי. היא נשענת על דפוסים חברתיים ותרבותיים המושרשים היטב בחברה, היא חוצה מעמדות, מגזרים ועדות. התופעה קיימת בקרב עולים חדשים ובקרב אזרחים ותיקים, אנשים משכילים ואנשים חסרי השכלה.