השלב הראשון בפרוייקט כולל הקמת מתקן התפלה באזור העיר עקבה, והנחת צנרת שתוביל את המים המותפלים לישראל, לירדן ולרשות הפלשתינית מחד, ואת התמלחת שתסייע לייצוב מפלס ים המלח מאידך. כמו כן, יוקמו לאורך מסלול הצנרת מתקנים לייצור אנרגיה לטובת השותפים בפרוייקט. השר הנגבי הוביל משלחת ישראלית שכללה את נציגי המשרד לשיתוף פעולה אזורי בראשות המנכ״ל, האשם חוסין, שגרירת ישראל בירדן, עינת שליין, סמנכ״ל משרד החוץ, חיים רגב וגורמים נוספים. את המשלחת הישראלית ליוו אנשי המקצוע הירדנים המעורבים בניהול הפרויקט.
הסיור, שהחל בים סוף מהצד הירדני, נמשך בעקבה, דרך מתקן ההתפלה המתוכנן (הסמוך לשדה התעופה הישראלי החדש ע״ש אילן רמון הנבנה בתמנע) והסתיים בים המלח, כלל סקירה מקיפה אודות הפרטים הסביבתיים, הטכניים והכלכליים בפרויקט, תוך התייחסות ללוח הזמנים המתוכנן. על פי הצפי, בחירת הקבוצה הזוכה ליישום שלב א׳ בפרויקט תתבצע לקראת הרבעון האחרון לשנה זו, כאשר כבר במהלך המחצית השנייה של 2018 תחלנה העבודות בשטח, שיימשכו כ-3 שנים עד לתחילת הפעילות הצפויה במהלך 2021. השר הנגבי הביע אופטימיות ביחס ללוחות הזמנים והדגיש את מחויבותה של ישראל להצלחת הפרויקט תוך המשך סיוע המשרד בליווי, בתיאומים הנדרשים והתרת חסמים היכן שיתעורר הצורך.
קודם לסיור נועדו חברי המשלחת עם מנהל מסוף "יצחק רבין״, אריה זקס, על מנת לבחון את אפשרות הסיוע בצרכים הלוגיסטיים והתיאומים הנדרשים מול ירדן, העולים כתוצאה משדרוג מעמד המסוף כמעבר גבול קבוע שעוגן בהחלטת ממשלה אשתקד. הרחבת והארכת שעות פעילותו, צפויה לסייע בקליטתם של עובדים ירדניים באופן שיחזק את המלונאות באזור אילת.
השר לשיתוף פעולה אזורי, צחי הנגבי, אמר כי ״לפרויקט ׳תעלת הימים׳ חשיבות אסטרטגית לשיתוף הפעולה והידוק היחסים בין ישראל לירדן. המחויבות והרצינות הירדנית והעבודה המשותפת בפרויקט, מלמדת על הרצון הגדול להעצים את מערכת היחסים בין המדינות תוך הבטחת רווחתם של תושבי המדינות, לצד שמירה על איזון אקולוגי והמשך קיומו של אחד האתרים החשובים במזרח התיכון בדמות ים המלח״.