קדאיף עגבניות מיובשות וגבינת עזים מתכון: שף רמי סויסה
חומרים
500 גרם שערות קדאיף
1/2 כוס שמן
100 גרם גבינת ריקוטה
4 פטריות פורטבלו צלויות וחתוכות לרצועות
2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
100 גרם ממרח עגבניות מיובשות
100 גרם צנוברים קלויים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 גליל גבינת עזים פרוס
אופן הכנה
יוצקים שמן על שערות הקדאיף ומערבבים קלות לעטיפת השערות בשמן.
מרפדים תבניות פאי אישיות בחצי מכמות שערות הקדאיף.
מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, פטריות, פלפלים, עגבניות מיובשות וצנוברים.
מתבלים במלח ובפלפל שחור ומניחים על הקדאיף.
מניחים פרוסות גבינת עזים ומפזרים צנוברים.
מכסים בשכבה נוספת של קדאיף ומהדקים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 10 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע חום זהב. מגישים חם.
עוגת גבינה אפויה לשבועות
מתכון: קונדיטור גל בוכניק
2 תבניות בקוטר 22 ס"מ, גובה 5 ס"מ.
לבסיס רולדה
2 ביצים
65 גרם סוכר (רבע כוס + כפית) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
65 גרם (חצי כוס פחות כפית) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י לתערובת הגבינה
800 גרם גבינה לבנה 9%
200 גרם גבינת שמנת 30%
250 גרם שמנת חמוצה
800 גרם גבינה 9%
65 גרם (חצי כוס פחות כפית) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גרם (2 כפות) פודינג וניל
- 85 גרם סוכר (חצי כוס פחות כפית) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י- גרידה מחצי לימון תוכן של מקל וניל
לציפוי
- 600 גרם שמנת חמוצה- 120 גרם (כוס) אבקת סוכר- תוכן של מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה בסיס מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר לקציפה תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הקמח וממשיכים להקציף במהירות לתערובת אחידה. מחלקים את התערובת ל-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים ב-170 מעלות כ-8 דקות עד קבלת צבע בהיר. מוציאים מהתנור. תערובת גבינה מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה בעזרת וו גיטרה, משמנים את דופן התבנית בחמאה ומפזרים מעט סוכר. מחלקים את התערובת ל-2 התבניות, מחליקים מעט ואופים בטמפרטורה של 160 מעלות למשך שעה ועשר דקות. לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומצננים דקות מספר. ציפוי מערבבים את החומרים לתערובת אחידה. מחלקים ל-2 העוגות, מורחים ומחליקים היטב. אופים שוב בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-2 דקות. מוציאים ומצננים.
עוגת גבינה אפויה במילוי ממרח לוטוס מתכון: הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י
תבנית22X33 או תבנית 24 מרופדת בנייר אפייה תנור מחומם ל-180 מעלות
חומרים לבצק 280 גרם (2 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י 100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י 2 כפיות קליפת לימון מגוררת 180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למילוי הגבינה 2 קופסאות גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר 150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י 2 ביצים 1.5 כפות מיץ לימון טבעי 1 כוס ממרח לוטוס
גנאש לוטוס 120 גרם שוקולד לבן 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 1 כף ממרח לוטוס
להרכבת העוגה 1 כוס ממרח לוטוס
אופן ההכנה בצק מערבבים בקערה גדולה קמח, סוכר וכפית אחת של קליפת לימון מגוררת. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לאט בידיים (או במעבד מזון, בפולסים), עד לקבלת תערובת פירורית ויבשה. מעבירים את הפירורים לתבנית ומשטחים בתחתיתה בלחיצה. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שמזהיב בקצוות. מוציאים מהתנור.
מלית גבינה בינתיים, מערבבים בקערת מיקסר את גבינת השמנת, את הסוכר ואת כפית קליפת הלימון המגוררת שנותרה, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד לאיחוד התערובת. מוסיפים את מיץ הלימון.
גנאש לוטוס מחממים שמנת כמעט עד לרתיחה. מניחים שוקולד לבן בקערה ויוצקים עליו את השמנת החמה. ממתינים 5 דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב.
הרכבת העוגה מורחים את ממרח הלוטוס על הבצק השחום, יוצקים מעל את תערובת הגבינה ומחזירים לתנור ל-25 דקות אפייה או עד שהתערובת יציבה במרכז. מוציאים מהתנור ומקררים. יוצקים את הגנאש על העוגה לאחר שהתקררה. מקררים את העוגה 20 דקות על רשת ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות לפני ההגשה. אם מעדיפים עוגה פחות מתוקה, אפשר לוותר על הגנאש ולפזר פירורי עוגיות לוטוס על מלית הגבינה לאחר האפייה.
למידע ולמתכונים נוספים:
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il