הסוכרת היא מחלה כרונית המאופיינת ברמות סוכר גבוהות מדי בדם. לפי נתוני האגודה הישראלית לסוכרת, חיים כיום בישראל כ-435,000 חולים מאובחנים ועוד כ- 200,000 אנשים המוגדרים כ"חולים סמויים", שאינם יודעים שהמחלה מקננת בקרבם.

כלים
גלו קר (צילום: נוטרי קר)
גלו קר (צילום: נוטרי קר)

ההורמון המרכזי המשפיע על איזון רמות הסוכר בדם הוא האינסולין, אשר אחראי על הכנסת הסוכר מהדם אל התאים (לצורך ייצור אנרגיה ותפקודים חיוניים נוספים).

"קיימים שני סוגים של המחלה", מסבירה הנטורופתית ג'ולי ברוך: "סוכרת מסוג 1 ('סוכרת נעורים'), המאופיינת בהרס של תאי הלבלב האחראים לייצור האינסולין. עקב  כך נוצרת תלות במתן אינסולין באופן חיצוני. הסוג השני הוא סוכרת מסוג 2 המכונה  גם 'סוכרת מבוגרים', אשר שכיחותה גבוהה בהרבה (כ-90% מחולי הסוכרת בישראל). סוג זה מאובחן בעיקר מעל גיל 30 והוא נגרם מסיבות שונות ובהן סיבות גנטיות, השמנת יתר, תרופות, לחץ נפשי, וירוסים ועוד. לא פעם המחלה מלווה גם ברמות גבוהות של שומנים בדם, יתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם. אצל חולים אלה הלבלב מייצר אינסולין בכמות מוגברת (בין השאר בשל רמות סוכר גבוהות) וכתוצאה, תאי הגוף מפתחים תנגודת לאינסולין. כדי להתגבר על התנגודת, תאי בטא בלבלב מתאמצים לייצר כמויות גבוהות של אינסולין, מה שעלול להוביל לקריסה ולאיבוד היכולת לייצר אינסולין.

רמות סוכר גבוהות ולא מאוזנות בדם עלולות לגרום לסיבוכים ובהם: מחלות כלי דם, מחלות כליה, כף רגל סוכרתית, מחלות עיניים, עיוורון ועוד. כדי למנוע זאת כמו גם לשפר את מצב החולה, חשוב מאוד לאבחן את המחלה מוקדם ככל האפשר, לטפל בה ולנקוט צעדים חשובים כדי לעוצרה. ניתן לעשות זאת באמצעות ניהול אורח חיים בריא, הרזיה, הקפדה על תזונה בריאה ופעילות גופנית". 

עוד מציינת ברוך, שלפי הרפואה הטבעית ישנם צמחי מרפא כמו חילבה וג'ימנמה,  העשויים להשפיע על רמות הסוכר בדם. בנוסף, במחקרים שונים שנערכו בקרב חולי סוכרת נמצא שקיימת אצלם רמה נמוכה של המינרל כרום בדם, ומתן המינרל לחולי סוכרת עשוי להשפיע על רמות הסוכר בדם.

מותג תוספי התזונהNutri Care  מציג פורמולה מיוחדת – "גלו קר" Glue Care - המשלבת את השלושה:  ג'ימנמה, חילבה וכרומיום פיקולינט. 

התכשיר כשר למהדרין בהשגחת בד"צ העדה החרדית.

מחיר: 95 ₪, לאריזה של 90 כמוסות.

להשיג ברשתות הטבע והפארם, בבתי הטבע ובבתי המרקחת המובחרים.,

המידע לעיל אינו בגדר התווייה רפואית או המלצה טיפולית. בכל מקרה יש להיוועץ ברופא המטפל.